Dorian Concept vine in Berlin Club din Bucuresti pe 30 septembrie

22 Septembrie 2011 Beat Factor BeatFactor

Maschine, energizata bine de Red Bull, continua seria de expuneri live a exploratorilor sunetului contemporan cu wunderkid-ul austriac Dorian Concept.


Cunoscut ca autor al piesei definitorii a anului 2009, Trilingual Dance Sexperience, o rabufnire colosala de ce are mai bun techno-ul, hip-hop-ul, garage-ul si wonky-ul, Dorian este un artist al bass-ului hiperactiv care copleseste ascultatorul. Descoperit dupa o sesiune Red Bull Academy de catre DJ-ul Benji B de la BBC, muzica austriacului a atras nenumarate aprecieri din partea blogurilor de muzica electronica si a publicului, care au raspuns pozitiv la senzationalul amalgam de future jazz, electronica abstracta si beat-uri devastatoare.


Pe langa EP-uri scoase la label-uri consacrate (Ninja Tune), Dorian are un album la activ, When Planets Collide, un experiment fascinant de la un capat la celalalt prin sound-ul sau complex si bombastic cu aspiratii cosmice. Dorian Concept si-a facut un nume folosind beat bonanza-uri forward-thinking in toata lumea, aducandu-si abilitatile de productie exemplare pe scena cu Ableton si tastatura sa de incredere KORG.


Cu numeroase 12``s pe Nod Navigators si Affine Records de la Viena, un album intreg pe Kindred Spirits si un viitor EP pe Ninja Tune, mix-ul lui Dorian de sticky funk si schimbari coplesitoare de acorduri pun capac hip hop-ului si jazz-ului, experimental electronica si virtuozitatii clasice deopotriva, verifica-i piesa “Trilingual Dance Sexperience” pentru a te convinge.


Lineup-ul va fi completat de participantul Romaniei la Red Bull Music Academy 2010 Minus, impreuna cu Polochord, debutantul Arapaima si Dreamrec la visuals.


Popup detector