'Disparition: 1989', album de muzica electronica inspirat de Revolutia din '89

27 August 2008 Beat Factor BeatFactor

Un muzician american pasionat de istoria Europei de Sud-Est a scos anul acesta pe piata `Disparition: 1989`, un album de muzica electronica inspirat de Revolutia din 1989. Materialul cuprinde 13 melodii, intre care 5 cu nume romanesti: `Securitate`, `Timisoara`, `Libertatii`, `Targoviste` si `Salvarii'.

Albumul `Disparition: 1989` este structurat in jurul unor compozitii realizate cu un sintetizator Yamaha DX-11 (din 1988) si al unor bucati de inregistrari realizate in timpul revolutiei, pe care autorul LP-ului le-a gasite pe Youtube (dupa cum a marturisit chiar el pentru ziarul Cotidianul).

Muzicianul Jon Bernstein, compozitorul albumului, nu este la primul disc ce are ca sursa de inspiratie Romania. El a realizat in urma cu cativa ani un album intitulat `Constanta`.

Motivul pentru care mare parte din muzica mea face numeroase referiri la Romnia este ca, timp de multi ani, am fost pasionat şi influentat de istoria Europei de Est şi a Balcanilor, dar şi de muzica din acea zona. De asemenea, o parte a familiei mele provine din Romnia (de la Botoşani, mai precis), astfel nct, ntr-un fel sau altul, parte din acea cultura o am n snge, spune Bernstein pentru Cotidianul.

Track list:

1 Goldenage
2 Realities
3 Leaf
4 Hands
5 Securitate
6 Circles
7 Papers
8 Timişoara
9 Libertatii
10 Wood
11 Arms
12 Trgovişte
13 Salvarii


Popup detector