Diferenta zdrobitoare intre mentalitatea clubbing din Europa si cea din SUA

18 August 2008 Beat Factor BeatFactor

In luna aprilie, Armin van Buuren a reusit sa stranga in Olanda la un set de aproximativ noua ore, peste 15.000 de fani, pe cand in SUA la festivalul Virgin Mobile, care are o capacitate de 3000 de persoane, show-ul sau a tinut doar doua ore.

Setul scurt si multimea in numar mult mai mic arata clar diferentele dintre clubberii din Europa si cei din State. De obicei, nume mari de DJ-i precum Armin aduna regulat mii de oameni la festivalurile europene, pe cand in Baltimore de exemplu, acestia performeaza in fata a cateva sute.

Muzica dance a fost intotdeauna privita drept o muzica a clasei inferioare aici, spunea promoter-ul si DJ-ul deep house, LG Concannon. Cea mai mare problema este suportul foarte slab oferit de radio-uri sau media, pentru muzica electronica.

Clubbing-ul are parte de foarte multa promovare in Europa prin presa, mai ales in Anglia. Muzica house si cultura DJ este detaliata la posturile de radio, iar DJ-ii mari apar deseori in reviste de specialitate, sau la show-uri de televiziune. Ii aduc la statutul de idoli. Asta nu se intampla si in America la acelasi nivel declara Concannon.

Odata cu aparitia CD-urilor si magazinelor de muzica au disparut vinyl-urile, iar odata cu internetul si marea majoritatea acestora s-au inchis, iar mentalitatea s-a schimbat. In muzica house de acum ceva ani, lumea venea sa danseze pe ceva ce nu au mai auzit pana atunci si fenomenul a prins mare amploare. Acum, ei se duc in club sa bea, sa se drogheze si sa asculte top 40-ul radio-urilor locale. Iar dupa primul val de clubberi, odata cu aceste schimbari, nu a mai urmat altul. Generatia tanara nu este atat de implicata. Inca este ceva acolo, dar nu este ce a fost odata.


Popup detector