Detalii despre evenimentul cu Apparat live band

22 Martie 2012 Beat Factor BeatFactor

Asa cum ati putut afla deja de AICI, Apparat revine in Bucuresti, insa intr-o formula noua, respectiv impreuna cu trupa sa, alaturi de care concerteaza de aproximativ doi ani incoace.


Pe langa Apparat, line up-ul ii include si pe Ben Mono, trupa romaneasca Yoon (care va performa live), un dj set de la Mr Sushi si un dj set de la Alexandru Jijian.


Pretul unui bilet este de 60 de lei pana pe data de 31 martie si 80 de lei in perioada 1-7 aprilie.


Incepand cu 2001, Sascha Ring s-a cameleonizat in ”Apparat” - aa cum il cunoate publicul si asa cum il adora fanii electro-ului berlinez. Pornind de la un techno dancefloor el si-a transformat incet stilul pana la intersectia cu muzica ambientala unde a inceput sa puna accentul pe sound design. Sasha Ring este un artist cu o deschidere larga catre muzica, emanciparea sa permitindu-i sa colaboreze cu diversi producatori si DJ - profilul grupului Moderat este familiar si celor care nu au auzit de componenii sai luati separat...


De aceea Apparat reuseste sa fie nu numai centrul de greutate din formatiunile pe care le incheaga cu alti artisti, dar se poate intinde el insusi de la un IDM abrupt si rece la instrumentale pline de sensibilitate, shoegaze sau featuring-uri vocale surprinzatoare. Caracterul sau prolific si transparenta polimorfologiei Apparat au incantat pana si cei mai sceptici critici, inceputul fiind marcat de EP-ul Silizium (2005). Doi ani mai tarziu, comentariile mergeau atat de departe incat muzica lui Apparat (considerat un mic magician in ceea ce priveste productia) nu mai era perceputa ca si cand el ar fi patruns vreun secret al alchimiei, ci ca fiind pur si simplu seducatoare. Ambiguitatea care planeaza asupra sa din cauza ca a avut atat de multe colaborari din 2007 pana acum este spulberata la orice performance live, unde distinsul Sascha se transforma intr-o prelungire fericita a pupitrului. Un artist de nivelul acestuia este rar in spectrul actual al muzicii, aa ca venirea sa in Bucuresti este cu atat mai importanta.


Ben Mono este un unul din cei mai ravniti DJs din Munich, Germania, fiind deasemenea un producator recunoscut pe scena muzicala. Ben si-a creat deja o reputatie solida in lumea avansata a entertainment-ului din ultimii ani iar albumul sau de debut, "Dual", a fost laudat de critici pentru complexitate si autenticitate. Melodiile lui pot fi ascultate in heavy rotation in playlisturile sustinatorilor lui, precum: David Clarke, Jazzanova, FUNKSTORUNG si ZOMBIE NATION. Dupa ce a lucrat intens la cele mai noi creatii, Ben Mono va lansa release-uri noi la BOYSNOIZERECORDS si EDBANGER. Acest globe trotter muzical va fi prezent si in Bucureti pentru o noapte intensa de electro.


Yoon este duo-ul autohton format din Ionut Moraru si Victor Mihailescu. Intreaga lor filosofie se bazeaza pe placerea de a face muzica electronica imbinata cu elemente acustice, iar metoda lor de lucru e simpla: Ionut creeaza, Victor produce. Cand s-au cunoscut, Victor era proaspat absolvent al colegiului de sunet "Alchemea" din Londra si lansase piese techno, house si un album chillout experimental, sub numele Victor M si Platonic Scale. Ionut avea compozitii, cu elementele organice si diversitatea stilurilor care marcheaza piesele Yoon, datorate experientei de live si studiului clarinetul. Astazi, activitatea sa muzicala include si realizarea emisiunii de noapte Itsy Bitsy by Night. Amandoi au evoluat si ca Dj, chiar in genuri diferite: seturile lui Victor erau electro-techno iar ale lui Ionut, drum and bass si garage. Deosebirea stilurilor nu i-a impiedicat sa-si gaseasca o cale de mijloc, din contra, a fost folosita in concretizarea stilului Yoon. Relatia compozitor-producator functioneaza foarte bine pentru cei doi, astazi avand deja un album pregatit. Acesta reprezinta o colaborare stransa cu Yanka, ale carei versuri si voce imbraca cu rafinament muzica celor doi. Formula completa live este formata din: Yanka - voce, Robert Magheti (Sistem, Life on Mars) - tobe, percuie, Matei-Radu eposu (Go To Berlin, Trouble Is)- chitara, Costi Grigore - bas, Victor Mihailescu - midi controller, Ionut Moraru - clarinet, keyboards, voce.


Ca Dj nu este obligatoriu sa fi studiat muzica contemportana in Londra (dar cu sigurana ajuta). Alex Oxley a.k.a. Mr. Sushi este un guru al vietii de noapte inca din 2005, remarcindu-se in Anglia cu seri legendare ca Sushi's Disco, Mash-up sau Electro Mix. Anul acesta Mr. Sushi a mai facut parte din line-up alaturi de Apparat in Londra la clubul Koko, unde s-a remarcat prin maiestria reprezentaiei.


Alexandru Jijian face parte din rosterul agentiei de booking Mango iar in ultimii ani a impartit pupitrul de mixat cu artisti consacrati pe scena internationala. Este ghidat de o mare pasiune pentru muzica in general si stie cum sa faca dintr-o seara obisnuita o petrecere memorabila. A crescut inconjurat de muzica clasica ascultata si cantata de familia sa, dar apoi si-a deprins ca eroi pe legendarii Jean Michel Jarre si Vangelis. A evoluat ca un mare colectionar nu doar de electronica, ci de muzica in general si incet a devenit un obisnuit al organizarii petrecerilor aniversare. De-a lungul timpului a mixat cu Jeff Mills, James Blake, Lawrence, Pantha Du Prince, Cristian Varela, Nina Kraviz, Levon Vincent, Chris Liebing si multi, multi alii.


Popup detector