Detalii despre Todays Art din Haga

11 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Detalii despre Todays Art din Haga
TAGS:
todays art  festival  haga 

Festivalul international de arta contemporana multidisciplinara va avea loc anul acesta in 25/26 septembrie la Haga.


Scopul acestui festival este de a imbina diferite domenii si forme ale artei cum ar fi designul, arhitectura, arta media, si alte arte vizuale care impreuna cu tehnologia se subordoneaza muzicii. Are menirea de a promova cat mai multe forme artistice in special contemporane, de cele mai multe ori experimentale pentru a putea fi dezvoltate intr-un mod cat se poate de creativ. Acest eveniment este unul din cele mai importante evenimente de acest tip din lume.


Mai concret, in cadrul acestui festival sunt prezentate diferite proiecte ale mai multor artisti, prin concerte, live acturi, instalatii, proiectii, expozitii si performace-uri in orasul olandez Haga.


De foarte multe ori sunt aduse pentru prima oara proiecte ale unor artisti create special pentru acest festival. In general chiar daca domeniul in care se manifesta unii dintre artisti este foarte abstract sau foarte concret, chiar daca unii prezinta ceva consacrat sau unii ceva experimental, conceptia despre arta ramane aceiasi, una care are radacini in cultura traditionala si in cea populara dar care se manifesta cu tot ce ne ofera tehnologia si conditiile in anturajul lumii prezente, de azi.


Toate acestea se manifesta intr-un cadru international cu scopul de a fi prezentat unui public cat mai variat posibil.


Festivalul TodaysArt este un proiect independent prezentat de The Generator, organizatie care se dedica porductiei si promovarii artei. The Generator crede cu tarie in creativitate si in noile forme de expresie pentru promovarea tinerelor talente. Scopul lor este de a promova creativitatea dandu-i posibilitatea de a inflori in spiritul libertatii si a dialogului intercultural acesta fiind cea mai buna cale de a pastra vitalitatea culturala.


Popup detector