De ce fac nemtii si chilienii minimal techno?

26 Aprilie 2007 Beat Factor BeatFactor

Pentru ca familiile lor au trebuit sa scape de un dictator, glumeste artistul Dandy Jack intr-un interviu pentru Resident Advisor. Cu toate ca Dandy Jack a colaborat cu multi artisti, intre care Villalobos si Luciano, el isi pastreaza integritatea de muzician.

"Toata treaba asta cu M_Nus nu crede prea mult in muzica. Ei cred mai mult in a-ti vinde ceva estetic." Cat despre explozia minimal in muzica electronica, Martin Schopf (adica Dandy Jack) este de parere ca daca inainte Tiesto era marele star, acum este randul lui Ricardo Villalobos.

Proiectul Narod Niki

Villalobos imrepuna cu mai multi artisti de muzic atechno si minimal se strang gramada si contribuie la un set; anul acesta, la festivalul Sonar din luna iunie, Dandy Jack va face si el parte din proiectul Narod Niki.

"Proiectul a pornit acum cativa ani. A fost una din ideile lui Ricardo. Famiile noastre au fost comuniste, insa noi nu eram saraci. tatal meu este profesor universitar. Asa ca Ricardo a numit acest proiect "NarodNiki" deoarece Narod Niki este o miscare ruseasca car epredau comunismul in Rusia. Este ceva total idealist in spatele numelui. Ideea era ca DJ-ii care mixeaza sub numele de Narod Niki sa ramana anonimi.

In prima faza, am vrut sa producem piese sub acest nume, o idee buna de altfel, insa nu am lansat niciodata o piesa. Acum toti membrii sunt cap de afis! Richie Hawtin spune acum ca el a inventat acest proiect! Toti vor sa fie sefii proiectului; si Luciano spune ca el a infiintat asta. Acum s elupta toti pentru drepturile lor, pentru un milion de dolari!" afirma Dandy Jack pentru Resident Advisor.

foto: Dandy Jack live @ Rokolectiv martie 2007


Popup detector