David Guetta: muzica de dans e singurul gen in care sa ai succes e rau

04 Iunie 2010 Create It BeatFactor

David Guetta este omul responsabil pentru plasarea in topuri a muzicii de dans, prin colaborarea avuta cu Akon pentru piesa Sexy Bitch.

Stand de vorba cu The Guardian, acesta a facut cateva declaratii mai mult decat surprinzatoare.

Sa o luam de la inceput: cand David Guetta si-a incercat norocul pe piata americana, casa de discuri l-a avertizat ca din pacate genul acesta de muzica nu prinde in Statele Unite si ca ii va fi foarte greu sa ajunga in topuri. Foarte increzator, le-a spus ca se inseala. Asa a si fost.

Desi are un singur vers, dar un refren pe masura, Sexy bitch a explodat in topurile de gen si nu numai, oamenii fiind intr-o ceata profunda, intrebandu-se daca e pop, e dance, it's a bullet, no it's a plane, no it's Superman...aa, pardon, David Guetta.

Restul hiturilor de radio pop-dance-electronica-whateverthey are le stiti bine, doar va sacaie urechile peste tot pe unde mergeti.

Si, pana la urma, cum a reusit Guetta acolo unde atat de multi au ratat? E simplu: francezul a combinat electro-ul european cu cultura urbana americana. "Sustin concerte pentru 20.000 de oameni, dar inca mixez si in cluburi mici. Tot ceea ce fac vine din club. Daca pierd asta, sunt terminat", spune Guetta himself pentru The Guardian.

Guetta mai pretinde ca background-ul sau in muzica electronica l-a invatat sa abordeze muzica pop fara sa respecte regulile: "Cu cat melodia si versurile se schimba mai mult, cu atat piesa nu este buna pentru club, dar buna pentru radio, pentru ca este foarte emotionala. "In acelasi timp, ceea ce ii da muzicii de dans energie este sound-ul hipnotic si repetitiv. Batalia mea este sa gasesc echilibrul intre cele doua", spune Guetta.

Muzia de dans este singurul gen, pana acum, unde daca ai succes, este un lucru rau", mai spune acesta pentru The Guardian, referindu-se la piesele sale ajunse hit peste noapte.

"Intotdeauna va exista o scena underground, iar asta este foarte atractiv", adauga Guetta.

Poti gasi intregul material despre David Guetta pe The Guardian, dar si pe inthemix.com


Popup detector