DJ Sneak despre cinci eroi din Chicago care au disparut

19 Februarie 2009 Beat Factor BeatFactor

DJ Sneak vorbeste in cadrul unui interviu pentru portalul australian Resident Advisor despre salvarea muzicii house, despre noul sau salon de manichiura si, nu in ultimul rand, despre cinci artisti veterani din Chicago care au disparut.

Portoricanul DJ Sneak enumera cinci artisti care au avut un impact puternic asupra scenei muzicale electronice si care astazi sunt considerati "disparuti".

Gemini, pe numele sau adevarat Spencer Kinsey, este unul dintre artistii care au revolutionat scena de muzica electornica din Chicago in anii '90. A intrat in atentia publicului prin piese lansate la label-uri precum Cajual / Relief. Speculatiile aparute pe internet reliefeaza faptul ca Gemini avea probleme mentale. Nimeni nu stie unde a disparut Spencer; nici macar Sneak.

Robert Armani a fost declarat mort in 2007 de catre niste promoteri italieni; ulterior s-a constatat ca a fost o greseala, insa artistul a disparut, la fel ca si in cazul de mai sus. Armani, pe numele sau adevarat Robert Woods, este responsabil pentru clasicele Circus Bells si Armani Trax.

Steve Poindexter a devenit faimos in peisajul underground dupa piese precum Computer Madness sau Work that Motherfucker ce dateaza din 1989. Se pare ca dupa moartea lui Armando, Steve Poindexter si-a pierdut inspiratia in a produce muzica electronica.

Rafael Angel Rosario aka Ralphy Rosario a inceput sa mixeze in 1979. Este unul dintre primii artisti care au introdus termenul de "house music", impreuna cu colegii de la Hot Mix Five, o emisiune radio in cadrul careia se auzeau piese house de la acea vreme. Este responsabil pentru hit-ul clasic You Used To Hold Me, ce contine vocea solistei Xavier Gold (check).

DJ Skull, pe numele sau adevarat Ron Maney, si-a inceput cariera muzical in 1986 si a devenit cunoscut prin release-uri de la case de discuri precum Djax-Up-Beats, Saber Records sau Majesty Recordings.


"Nu sunt prost. Mixez de peste 12 ani, si am vazut o scadere in gig-uri. Si eu ar trebui sa fiu unul dintre cei care au fost acolo de la inceput! Insa asa se intampla: fie incepi sa o lasi mai moale, fie iti schimbi stilul - asa cum fac atatia asa zisi DJi ieftini de house din New York de astazi. Ei vor sa fie langa Tiesto. Eu nu am simtit niciodata nevoia sa merg in acea directie, pentru ca muzica este cel mai important lucru pentru mine"..

Cititi feature-ul integral cu DJ Sneak AICI.

Ultima vizita a DJ-ului portorican in Romania a avut loc pe 12 februarie la Bucuresti, in cadrul unei petreceri private (poze gasiti AICI, iar diverse opinii AICI).






Popup detector