DJ Food din nou in Romania

05 Ianuarie 2010 Beat Factor BeatFactor

DJ Food din nou in Romania
TAGS:
dj food  Midi  party  marwan  Nemo 

Proiectul label-ului Ninja Tune, DJ Food, revine in Romania pe data de 16 ianuarie, in clubul Midi din Cluj - Napoca. Line up-ul este completat de catre Marwan si DJ Nemo.


DJ Food este un proiect care a fost inceput de Matt Black si Jonathan Moore (cuplul care formeaza Coldcut), fondatori ai cunoscutei case de discuri londoneze Ninja Tune. Pe langa ei, exista un numar mare de producatori si DJ care isi aduc contributia la acest proiect. Cei mai devotati sunt PC (Patrick Carpenter) si Strictly Kev, care au avut un rol important atat in studio, cat si in afara lui.


Black si Moore nu puteau mixa in cluburi decat in forma Coldcut, asa ca lasa celor doi responsabilitatea de a reprezenta DJ Food in public.


Totul a inceput in 1990, printr-o serie de albume intitulata Jazz Breaks. Primele trei volume servesc o larga si variata paleta de sample-uri, beat-uri si loop-uri. O simpla inversare a cuvintelor "DJ" si "Food" dezvaluie latura lor practica: Food (for the) DJ. Odata cu aparitia volumelor 4 si 5 in '93/'94, muzica evolueaza si dobandeste personalitate, imbratisand stiluri diverse: latin, breakbeat, techno, ambient, tribal, african, jungle, abstract hip-hop, acid jazz.


Popup detector