Criza financiara afecteaza si DJ-ii la nivel international

18 Decembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Criza care se resimte pe plan financiar la nivel international ii va afecta si pe artistii din breasla muzicii electronice si ai clubbing-ului. Lucrurile sunt simple, conform proprietarilor clubului Pacha din New York - daca nu esti Tiesto sau vreun artist cu o popularitate foarte mare, poti doar sa speri la viitoare gig-uri platite cu acelasi onorariu ca pana acum.

"Pentru DJ-ii cu adevarat mari, situatia aceasta ii va face mai valorosi, pentru ca stii ca atunci cand ai pe cineva precum Tiesto, lumea va plati mai mult ca sa-l vada si sa-l asculte", spune Rob Fernandez, unul dintre proprietarii clubului Pacha din New York, pentru BlackBoogmag.com.

"Asa ca se pare ca preturile lor (n.r. ale DJ-ilor cu adevarat mari) nu vor scadea", a adaugat Rob Fernandez.

Colegul sau, Eddie Dean, confirma si el, precizand ca "exista un anumit numar de artisti care si-au castigat de-a lungul timpului un respect si o reputatie, si au tot dreptul sa pretinda aceleasi onorarii ca si pana acum. Insa oricine altcineva doar spera ca va mai fi chemat sa mixeze".

Deocamdata, in Romania nu se resimte criza finaciara in segmentul clubbing-ului, intrucat cluburile sunt pline, iar DJ-ii romani care au deja un program stabil de mult timp nu se plang de scaderi de fee-uri.



Popup detector