Coffee shop-urile din Olanda se inchid marelui public

14 Mai 2009 Saint BeatFactor

Aproximativ 30 de cafenele din sudul Olandei, provincia Limburg, unde pot fi consumate droguri precum cannabisul, vor fi inchise marelui public, ele continuand sa existe si sa fie folosite doar de cei care sunt membri.

Practic, coffee shop-urile se vor transforma in cluburi, unde se va intra doar pe baza de legitimatii, de la 1 ianuarie 2010, relateaza AFP, citandu-l pe primarul din Maastricht, Gerd Leers.

Pentru a obtine o astfel de legitimatie, procedurile dureaza cateva zile. Principalii care vor avea de suferit de pe urma acestei masuri sunt turistii germani, belgieni si francezi, care veneau periodic in aceste cafenele pentru a-si face rezerve de droguri.

De la 1 ianuarie 2010, in provincia Limburg, care se invecineaza cu Belgia si Germania, nimeni nu va mai putea cumpara mai mult de 3 grame de cannabis.

Legile olandeze permit consumul si posesia de pana la 5 grame de cannabis pe cap de persoana, dar interzic cultivarea si vanzarea in masa a acestui drog.

Aproximativ 700 de cafenele de pe teritoriul tarii detin licente speciale pentru a vinde marijuana, dar nu au voie sa posede mai mult de 500 de grame de drog.


Sursa: Ziare.com


Popup detector