Cocaina si alcool, combinatie aproape mortala

16 Noiembrie 2009 Create It BeatFactor

Cocaina si alcool, combinatie aproape mortala
TAGS:
cocaina  alcool  droguri 

Expertii in droguri din Marea Britanie au emis un avertisment saptamana trecuta legat de combinatia cocaina si alcool.

Clubberii tineri care folosesc cocaina in combinatie cu alcool risca sa dezvolte grave probleme de ficat si inima in jurul vartei de 30 de ani, multe dintre ele fatale, datorita rezultatului "miraculoasei" combinatii.

The Oberver a anuntat ca tot mai multe internari au loc in randul tinerilor cu supradoza de cocaina, internari care s-au dublat in ultimii cinci ani. In schimb, rata deceselor a ajuns de la patru pe saptamana in 1995, la 12 pe saptamana in 2009.

"Sesizam tot mai multi tineri care folosesc astfel de substante, dar care nu considera ca ar fi o problema, pentru ca le folosesc doar in weekend", a explicat Karen Colgan, experta in tratamente anti drog. "Beau alcool pentru a amplifica efectul cocainei, dar am dat peste cazuri in care tinerii experimentau palpitatii", a mai spus aceasta.

Un studiu efectuat in 2005 a evidentiat ca utilizarea cocainei creste pulsul si tensiunea, iar in combinatie cu alcoolul efectul se dubleaza.

"Combinatia de cocaina cu alcool creste pulsul mult mai mult decat cocaina singura", a afirmat un om de stiinta din Berkeley. "Cocaina creste pulsul cu 12 batai pe minut, in tip ce in combinatia cu alcool duce la o crestere cu 33 de batai pe minut", a mai spus acesta.


Popup detector