Chicane in premiera in Romania

15 Ianuarie 2008 Beat Factor BeatFactor

Primul eveniment The Mission din 2008 ii va avea pe scena pe Chicane (live), Jeff Mills, M.A.N.D.Y. si Monochrome (live). Evenimentul va incepe la ora 21:00, sambata 1 martie si va avea loc la Sala Polivalenta.

Dupa ce tocmai a sarbatorit sapte ani de existenta in luna decembrie a anului trecut, The Mission a considerat ca este momentul pentru un pas inainte. Incepand cu 1 martie si concertul Chicane, The Mission si-a propus sa insiste mai mult pe ideea de live. Muzica trece printr-o continua metamorfozare clipa da clipa, DJii nu mai sunt simpli DJ iar mixurile lor au trecut de mult de granita DJingului in sfera live act-urilor, a spectacolelor de sunete, visual arts si lumini.

Chicane

Chicane, sau mai bine zis Nick Bracegirdle, este considerat la ora actuala unul dintre cei mai buni producatori / compozitori din Marea Britanie. Pana la colaborari cu artisti ca Tom Jones, Bryan Adams si Peter Cunnah, Chicane a dat lovitura in topurile internationale cu piese ca Saltwater si Offshore.

Inainte de a-si incepe cariera muzicala, Nick a incercat sa-si faca un nume in design, iar dupa ce afacerea a esuat, si-a dedicat timpul si resursele pasiunii pentru sunete, iar rezultatele au inceput sa apara. In timp ce studia pianul si chitara, tanarul Nick a fost expus muzicii lui Jean Michel Jarre, care a avut o influenta enorma asupra educatiei sale muzicale.

In ultimii ani, hit-urile Love On The Run featuring Peter Cunnah, Dont Give Up featuring Bryan Adams si Stoned in Love featuring Tom Jones l-au adus pe Nick pe scenele celor mai cunoscute festivaluri din lume in live act-uri sub proiectul Chicane.

Jeff Mills

Jeff Mills este cunoscut si pentru abilitatea de a mixa intre 30 si 50 de discuri intr-o ora, intr-un stil unic, asta pentru ca, asa cum declara chiar el, ii place sa ia din fiecare piesa exact partea pe care o considera magica. Dintr-un motiv sau altul, nu ii place sa i se spuna DJ, si, avand in vedere ca este considerat parintele detroit techno de multe publicatii din lume, poate este mai corect sa fie numit o legenda. O legenda mereu inovatoare, originala si plina de energie. In trecut a facut parte din celebrul trio UNderground Resistance unde, alaturi de techno se regaseau stiluri ca electro, house, industrial, lo-fi, EBM etc. Parasind Detroit-ul pentru a deveni rezident in clubul Limelight din New York, Jeff Mills incepe o noua etapa in cariera sa. De atunci si pana azi, Jeff este unul dintre cei mai mari artisti de muzica electronica din lume.

M.A.N.D.Y.

Desi primul release sub acest nume a aparut in 2001, Patrick si Philipp lucreaza impreuna din anii 90, cand i-au cunoscut pe Steve Bug si cei doi Booka Shade.
Originari din Germania, baietii de la M.A.N.D.Y. sunt in spatele label-ului Get Physical, unul dintre cele mai vandute astazi la categoria house / tech / techno. Denumirea label-ului Get Physical a venit ca urmare a nemultumirii lui Patrick si Philipp a trecerii bruste de la vinyl la mp3 download. Eram cam impotriva lumii virtuale, pro activitati fizice, anti computer nerds. Nu am vrut sa facem lucruri virtuale, ci fizice. Cealalta ide a fost asupra muzicii de dans, nu vroiam sa facem piese de ascultat, ci piese de dansat. Plus ca piesele de la label aveau o baza disco, asa ca sunau mai mult disco anilor 70 spune Patrick. Dupa release-uri ca Oh Superman!, I Feel Space, Jah si Body Language (vs Booka Shade), M.A.N.D.Y. a devenit un nume reprezentativ cand vorbesti despre tech house, minimal si techno.

Monochrome

Dupa ce au cştigat ambele titluri puse n joc la finala mondiala Heineken Music Thirst Studio de la Las Vegas, respectiv The Jurys Prize şi Peoples Choice Award, Livio, Roby feat. George G. aka Monochrome se afla ntr-o ascensiune fulgeratoare. Au petrecut anul trecut mixand in cluburi din Las Vegas, New York, Seattle, Zurich si la cele mai cunoscute festivaluri din Amsterdam Dance Valley si Amsterdam Dance Event, baietii de la Monochrome au lansat albumul Children of House FWD 01 in luna decembrie a anului trecut iar suprizele se pare ca nu se opresc aici.

Biletele pentru acest eveniment vor putea fi achizitionate la pretul de 35 ron in perioada 21 ianuarie 2008 29 Februarie 2008. La intrare pretul va fi de 50 ron. Pentru bilete in zona VIP sunati la 0722.399.228.


Popup detector