Cele mai asteptate 15 de jocuri in 2010

17 Decembrie 2009 Create It BeatFactor

Cele mai asteptate 15 de jocuri in 2010
TAGS:
jocuri  diablo  starcraft  dota 

Anul 2009 a fost foarte incarcat in materie de lansari, unele dintre ele, precum Call of Duty: Modern Warfare 2, doborand toate recordurile la vanzari in ciuda crizei economice globale. Realitatea.net a alcatuit un top al celor mai importante jocuri asteptate in 2010.

Majoritatea distribuitorilor importanti, printre care 2K, Activision, Ubisoft si Electronic Arts, si-au mutat datele de lansare in anul 2010 de frica unei prea mare competitii in sezonul de iarna din 2009, un sfarsit de an marcat de dificultati financiare care au ajuns si in domeniul jocurilor, chiar daca se credea ca acest segment al entertainmentului va ramane neafectat.

Amanarile jocurilor s-au succedat foarte rapid, dar de cele mai multe ori, mai mult timp pentru echipele de productie inseamna un joc mai bun. Sa speram ca lunile petrecute in plus la finisarea jocurilor va face din 2010 anul cu cele mai multe lansari de calitate ale ultimului deceniu.

Mafia 2

Mafia 2 va fi produs tot de Illusion Softworks, echipa responsabila pentru Mafia: The City of Lost Heaven. Acestia au fost cumparati insa de 2K. Actiunea jocului se va desfasura intre anii 1945 si 1955, in orasul Empire Bay, urmarind evolutia lui Vito Scaletta in cadrul Mafiei. Mafia 2 va fi lansat pana la sfarsitul lunii iunie 2010, pe PC, Xbox 360 si Playstation 3.



Starcraft 2

Starcraft 2 a fost deja amanat de mai multe ori, Blizzard spunand chiar ca sunt vinovati pentru ca isi anunta jocurile prea repede. Ultima data de lansare anuntata pentru continuarea unuia dintre cele mai bune jocuri de strategie din toate timpurile a fost data de Mike Morhaime, la Blizzcon 2009, anuntand ca Starcraft 2 va aparea in magazine in cursul anului 2010.



Brink

Brink este un FPS multiplayer mai putin cunoscut, dar care a aratat foarte mult potential. Este produs de Splash Damage, studio specializat in jocuri multiplayer, printre care se numara Enemy Territory: Quake Wars si Wolfenstein: Enemy Territory. A fost deasemenea amanat si va aparea candva in cursul anului viitor.



Crysis 2

Crysis 2 este primul joc produs de Crytek pentru toate platformele, adica PC, Xbox 360 si Playstation 3. Chiar daca in urma cu cativa ani acestia afirmau ca nu va fi posil ca jocurile lor sa ajunga pe console din cauza limitarilor tehnologice, realitatea economica le-a shimbat perspectiva. Nu exista prea multe detalii despre poveste, se stie doar ca se va petrece la patru ani dupa actiunea din primul.



Dark Void

Dark Void este produs de Airtight Games si este publicat de Capcom. Foloseste motorul grafic Unreal 3 si va fi lansat pe PC, Xbox 360 si Playstation 3. Desi jocul este in esenta un shooter, jucatorii vor putea si sa piloteze diverse nave extraterestre si chiar sa sa foloseasca un jetpack.



Mass Effect 2

Mass Effect 2 este o continuare a jocului Mass Effect lansat in 2008. Titlul este produs tot de Bioware si va fi publicat de Electronic Arts, de aceasta data pe toate platformele, adica PC, Xbox 360 si Playstation 3. Jucatoriii vor lua din nou rolul lui John Shepard, pentru a proteja galaxia de un inamic necunoscut.



Star Trek Online

Star Trek Online este un MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) dezvoltat de Cryptic Studios si este bazat pe seria TV creata de Gene Roddenberry. Cand se va lansa va fi primul joc MMO in franciza Star Trek.



Aliens vs. Predator

Sarcina reinvierii francizei a cazut in sarcina celor care au realizat primul joc 3D din seria Aliens vs. Predator, studioul Rebellion. Jucatorii vor putea din nou sa intre in rolul unui soldat, alien sau predator, de aceasta data pe planeta BG-386, unde oamenii au descoperit o piramida care ascunde un secret teribil. Predatorii trimit si ei mai multi razboinici pentru a vedea cine le-a deranjat locul de vanatoare, repornind astfel conflictul care a facut celebra franciza. Sega va publica jocul pe PC, Xbox 360 si Playstation 3, dar data de lansare este descurajanta, abia in 2010.



Singularity

Singularity este un joc produs de Raven Software, studio detinut de Activision. Raven Software s-a mai ocupat de Quake 4 si ultimul Wolfenstein. Jocul va folosi Unreal Engine 3 si va fi lansat pe PC, Xbox 360 si Playstation 3.



Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction

Conviction este continuarea pentru Splinter Cell: Double Agent. Jocul este produs de Ubisoft Montreal si urmareste povestea personajului Sam Fisher care incearca sa gaseasca ucigasii fiicei sale. Amanat de mai multe ori, Conviction se va lansa pe 26 februarie 2010, pe PC, Xbox 360 si Playstation 3.



Napoleon: Total War

Napoleon: Total War este urmatorul joc creat de The Creative Assembly in franciza Total War. Va fi publicat tot de Sega si are o data de lansare pe 26 februarie 2010. Vor fi disponibile trei versiuni: Standard Edition, Imperial Edition si The Emperor's Edition.



Command & Conquer 4: Tiberian Twilight

Potrivit Electronic Arts, distribuitorul strategiei produse de EA Los Angeles, Command & Conquer 4: Tiberian Twilight va fi ultimul titlu din seria Tiberium, incheind o franciza veche de 14 ani. Data de lansare oficiala este de 16 martie 2010.



Assassin's Creed II

Assassin's Creed II este produs si distribuit de Ubisoft, fiind deja lansat pe Xbox 360 si Playstation 3. Ubisoft a ales sa amane lansarea pentru PC pana in primavara lui 2010.



Max Payne 3

Din iunie, de la primul material substantial despre Max Payne 3, din revista Game Informer, Rockstar a pastrat tacerea cu privire la noul titlul din celebra franciza. Noul producator este acum Rockstar, dupa ce a cumparat drepturile Remedy, studio responsabil pentru primele doua titluri. Jocul ar trebui sa ajunga in magazine intre martie si iunie 2010, pe PC, Xbox 360 si Playstation 3.



Prince of Persia: The Forgotten Sands

Ubisoft a decis sa mai produca un titlu in seria Sand of Time, folosind motorul grafic din Assasins Creed si Prince of Persia. Actiunea va fi plasata intre Sands of Time si Warrior Within, iar jocul va si lansat pe toate platformele, PC, Xbox 360, Playstation 3, DS, PSP si Nintendo Wii.


Indraznim sa visam si la un Diablo III...



Si, pana la sfarsitul anului va aparea urmatorul Patch din DOTA, cu un erou nou nout: Nightcrawler. Yummiii!


GG






Popup detector