Cei care descarca ilegal muzica cumpara mai multe CD-uri si MP3-uri

03 Noiembrie 2009 Create It BeatFactor

Internautii care descarca ilegal muzica dau anual mai multi bani pentru achizitionarea de CD-uri si MP3-uri decat cei care nu pirateaza muzica, se arata intr-un sondaj preluat de dailymail.co.uk.

Cei care recurg la descarcarile ilegale cheltuiesc in jur de 77 de lire pe an pentru a-si cumpara muzica preferata, in timp ce persoanele care decarca legal muzica cheltuiesc doar 44 de lire.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1008 respondenti, cu varste cuprinse intre 16 si 50 de ani.

O persoana din 10 a recunoscut ca foloseste website-uri de file-sharing si pirateaza muzica, iar 8 din 10 au sustinut ca isi cumpara muzica in mod legal de pe Internet.

Reprezentantii companiei Demos, care a realizat sondajul, au ajuns la concluzia ca utilizatorii vor preturi mai mici si acces mai facil la muzica.

Saptamana trecuta, Guvernul Marii Britanii a anuntat ca va propune o lege prin care utilizatorii care pirateaza constant muzica vor fi deconectati de la Internet. Legea nu va intra in vigoare mai devreme de aprilie anul viitor.

Artisti ca Lily Allen si James Blunt s-au declarat in favoarea acestei legi, in timp ce Shakira, de exemplu, nu are nimic impotriva descarcarilor ilegale, considerand ca acestea o apropie de fani.

Monitorizarea internautilor se va realiza pe parcursul unui an. In caz ca vor fi prinsi `la furat`, respectivii vor primi doua scrisori de avertizare.

Daca pana in aprilie 2011 numarul descarcarilor ilegale nu scade cu 70 %, deconectarile de la Internet vor incepe in august 2011.


Sursa: bestmusic


Popup detector