Ce trebuie sa stii inainte de a deveni DJ, in viziunea lui Sven Vath

20 Iulie 2009 Beat Factor BeatFactor

Ce trebuie sa stii inainte de a deveni DJ, in viziunea lui Sven Vath
TAGS:
sven vath  interviu 

Artistul german Sven Vath vorbeste in cadrul unui interviu acordat Dub Magazine despre trei lucruri necesare pentru a deveni un DJ, despre dj seturile foarte lungi ale artistului, Ibiza, Cocoon, inceputurile muzicale si altele.


"Inainte de toate, trebuie sa simti muzica, ritmul, apoi trebuie sa-ti asumi responsabilitatea de a face publicul sa danseze; trebuie sa fii intotdeauna pregatit sa cauti muzica, nu doar sa reproduci ce fac alti DJi. Trebuie sa fii un selector, nu doar sa te uiti la playlist. Trebuie sa emani un vibe bun, sa poti face lumea sa se miste si sa nu afisezi intotdeauna acea atitudine de DJi cool cu multe groopies pe langa el. Pentru mine, un DJ cool e cel care pune de pe vinyl; intotdeauna voi sustine vinyl-ul, voi mixa de pe vinyl si voi produce pe vinyl, chiar daca nu se va gasi peste tot in lume", spune Sven Vath.


In cadrul aceluiasi interviu, artistul german povesteste ca si-a inceput cariera de DJ in barul parintilor sai, in jurul anului 1980. "In 1982 am mixat in clubul Dorian Gray din Frankfurt, unde am cunoscut DJi ca Michael Munzing si Luca Anzillotti.In '85 am produs prima noastra piesa, se numea 'Bad News'. Visul meu era ca aceasta piesa sa ajunga sa fie cantata in Ibiza, lucru care s-a si intamplat". La vremea respectiva, DJii de baza din Ibiza erau Alfredo, Pippi, Cesar si altii.


Cititi interviul integral cu Sven Vath AICI.


Popup detector