Casa de discuri EMI are grave probleme financiare

05 Februarie 2010 Create It BeatFactor

Grupul Terra Firma a anuntat saptamana aceasta ca vor incerca sa salveze EMI-ul din critica situatie financiara din care este printr-o investitie de 100 de milioane de dolari.

Unul dintre cele mai importante label-uri ale vremurilor noastre, EMI, sustinut de Terra Firma, are un deficit bugetar urias dupa ce a fost nevoita sa plateasca 1.75 miliarde de lire in pre-taxe pe anul 2009.

Chiar daca EMI are in portofoliu staruri precum Coldplay sau Robbie WIlliams, compania va avea de facut un pic de magie ca sa nu ajunga pe mainile Citigroup.

Guy Hands, cheief executive de la Terra Firma, a platit 4.4 miliarde de lire pentru EMI in 2007, cu putin timp inainte de marea criza economica din intreaga lume, iar in 2008 o multime de angajati ai EMI s-au dovetit a fi inutili si au fost disponibilizati.

EMI face parte dintr-un grup mare de alte case de discuri, "Big Four", alaturi de Universal Music Group, Sony Music Entertainment si Warner Music Group.

Cu o istorie de aproape 79 de ani in industria muzicala, a lansat unele dintre cele mai de succes LP-uri din istoria muzicii, de la The Beach Boys, la Pet Shop Boys si chiar The Beatles.

Potrivit ITM, pierderea unei companii ca EMI este una dintre cele mai mari posibile intr-o astfel de afacere.














Popup detector