Cannabis-ul - mai putin periculos decat alcoolul sau tigarile

27 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Cannabis-ul - mai putin periculos decat alcoolul sau tigarile
TAGS:
droguri  fumat  cannabis  alcool 
Cannabis-ul este mai putin periculos decat alcoolul si tigarile, asta arata un raport publicat pe Eu drugs agency. Raportul arata ca majoritatea consumatorilor de cannabis incep sa fumeze dupa 20 de ani, sau aproape de 30 si majoritatea nu au intampinat efecte negative.

In orice comparatie privind pericolul, am considerat cannabis-ul ca fiind printre ultimele, fata de alte substante psychoactive. spunea Robin Room, intr-o analiza de 700 pagini despre raportul pentru cannabis.

Raportul intitulat A Cannabis Reader: Global Issues and Local Experience a fost lansat de catre European Monitoring Centre for Drugsand Drug Addiction in aceeasi zi cu ziua internationala impotriva drogurilor si traficului ilegal.

Robin Room a examinat efectele drogurilor legale si ilegale asupra sanatatii si a comparat gradele de intoxicatie si dependenta.

Daunator: Ecstasy si cocaina sunt pe primul loc, urmate de alcool si heroina, cannabis-ul fiind ultimul.

Pericol de intoxicare: Alcool-ul se claseaza pe primul loc, urmat de heroina, cocaina si cannabis.

Dependenta: Tigarile sunt pe primul loc, urmate de heroina, cocaina, alcool, iar pe ultimul loc se claseaza cannabis-ul.

Studiul vine imediat dupa ce National Advisory Committee on Drugs a declarat ca tot mai multi tineri au inceput sa consume cannabis. Room a mai aratat ca la partea de toxicitate si pericol social, cannabisul se afla tot pe ultimele pozitii, acesta primind calificativul de foarte mica sansa si respectiv sansa mica in comparatie cu alcool-ul care a fost calificat cu sansa mare la amandoua categoriile, iar tigarile cu foarte mare sansa la toxicitate. Heroina si cocaina sansa mare si sansa foarte mare.

Room a incheiat cu un avertisment, care spunea ca sistemul slab care se aplica la prevenirea fumatului si alcool-ului este prea dur pentru cannabis.



Popup detector