Brian Eno, curatorul festivalului Brighton

05 Martie 2010 Create It BeatFactor

Brian Eno, legendarul producator de muzica electronica va fi curatorul festivalului Brighton de anul acesta.

Brian Eno este unul dintre cei mai influenti oameni din industria muzicala. Acesta si-a inceput cariera intr-o orchestra si apoi si-a orientat muzica spre cea care implica si sintetizatoare.

Artistul nu a fost omul unui singur loc, drept pentru care, acesta si-a intins antenele atat in productii proprii, cat si in productii pentru alti artisti.

Eno este actualmente producatorul Coldplay si U2, si este responsabil pentru cele mai bune albume ale ultimilor 30 de ani. In prezent, va fi curatorul festivalului de vara Brighton, care va avea loc in 2010, in luna mai.

Vorbind despre festival, acesta a spus: "Sunt incantat sa fiu parte a acestui festival care constant s-a plasat pe linia artistilor creativi din Marea Britanie. Sunt incantat sa lucrez in Brighton: iubesc orasul si am mare respect pentru acest festival. As vrea ca acest fest sa fie productiv si distractiv."

Printre highlightsurile line-up-ului se numara Appollo: This is for all Mankind - un live soundtrack produs de Eno si interpretat de Icebreaker Ensemble pentru documentarul despre misiunile spatiale regizat de Al Reinert.

"This is Acappella" uneste grupul lui Frank Zappa, The persuasions, sextet-ul Naturally 7 si vocalistul Reggie Watts pentru a sarbatori vocea umana.

Intre timp, legendele afrobeat Tony Allen si Seun Kuti sunt gata de reuniune special pentru acest eveniment.

Festivalul Brighton va avea loc intre 1 mai si 23 mai, anunta clashmusic


Popup detector