Brazilienii vor face DJ-ing-ul o meserie si vor reduce numarul artistilor straini

10 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

DJ-ii brazilieni ar putea in curand sa aibe nevoie pe langa talent si posbilitatea de a mixa intr-un club, si de o licenta sau training profesional. O lege a fost propusa in senatul brazilian in care se mentioneaza faptul ca DJ-ii care vor sa performeze intr-o locatie publica, vor avea nevoie de o licenta. In aceeasi lege se cere ca line-up-ul oricarui eveniment sa nu poata depasi limita de 30% pentru artistii straini.

Legea a fost propusa de senatorul Romeu Tuma si are ca scop obtinerea de locuri stabile de munca pentru DJ-ii locali si protectia asupra muzicii descarcate ilegal pe internet. Dar evident nu toata lumea este de acord cu aceasta propunere, unul dintre contestatari fiind chiar patronul clubului Vegas, Facundo Guerra, care a declarat pentru Globalpost urmatoarele Este o prostie. Este ca si cum un pictor ar avea nevoie de o licenta pentru a picta. Avem politicieni care nu vad clar realitatea de astazi.

Protestatarii amintesc faptul ca un training profesional ar putea limita creativitatea artistilor si ar putea ucide conceptul de DJ-ing ca hobby. Intr-un interviu acordat pentru MTV, DJ Freddy Vieira declara ca initiativa este una pozitiva, insa in lege exista multe hibe care ar aduce o gramada de probleme asupra industriei in general.

Evenimentele cu artisti internationali au un impact mai mare asupra publicului. Asta inseamna ca evenimentele sunt mai mari si evident genereaza o audienta ridicata. Trebuie sa dezvoltam scena locala, insa nu cred ca limita de 30% pentru artistii straini este cea mai buna solutie.


Popup detector