'Bomba' lui Kenny Dope Gonzalez care a schimbat muzica house

30 Iunie 2009 Beat Factor BeatFactor

"The Bomb" este una din piesele de referinta atunci cand vorbim despre muzica house. In cadrul unui interviu acordat site-ului Beatportal.com, Kenny Dope Gonzales marturiseste cum o piesa care nici macar nu era planificata sa apara a devenit unul din cele mai mari hituri din istoria muzicii dance.


Ideea piesei "The Bomb" i-a venit lui Kenny Dope in 1994, in timpul unei calatorii cu masina din Manhattan in Brooklyn, unde Kenny a ascultat niste euro-dance de la prietenul sau Johnny “D” De Mairo. "Toate piesele erau bazate pe sample-uri, sunau oribil", povesteste Kenny, care a decis astfel ca poate face ceva mai bun.


Astfel a iesit la iveala un EP intitulat "Dungeon Tapes", sub pseudonimul The Bucketheads, material ce a fost lansat la Henry Street Music, label-ul prietenului sau Johnny D De Mairo. Intr-o saptamana, discul a devenit sold out, si nu datorita piesei "I Wanna Know", de pe partea A, ci datorita "Bombei".


"Nu m-am gandit prea mult cand am facut piesa 'The Bomb'. Nu e ca si cum nu mi-ar fi pasat de acea piesa, insa o consideram una din acele piese pe care o pui pe partea B, mai mult de umplutura", spune Kenny. Artistul este de parere ca discul s-a vandut atat de bine datorita versiunii extinse, de 15 minute, pe care toti DJ-ii o puteau folosi cu usurinta. "Nu m-am gandit niciodata sa fac piesa de 15 minute. Cand am inregistrat-o, ma tot jucam la sequence-erele de la drum machine si suna bine, asa ca am lasat intro-ul asa".


Piesa 'The Bomb' contine sample-uri din hit-ul disco "Streetplayer" al trupei Chicago, produs in anul 1970 (video mai jos).


"Piesa mai este cantata si astazi, pe stadioane, la festivaluri, si are acelasi efect asupra publicului ca si prima oara cand am pus-o, acum 15 ani", spune Kenny.



Popup detector