Bjork vinde tricouri cu Pussy Riot in sprijinul trupei rusesti

27 August 2012 Beat Factor BeatFactor

Bjork vinde tricouri cu Pussy Riot in sprijinul trupei rusesti
TAGS:
Bjork 

Cantareata islandeza Bjork a hotarat sa-si duca sprijinul pentru formatia rusa Pussy Riot la un nou nivel. Astfel, aceasta a inceput sa vanda pe site-ul sau tricouri cu logo-ul trupei.


Toate veniturile - un tricou costa cam 30 de dolari - vor merge catre fondul de aparare legala a trupei Pussy Riot, banii urmand a fi cheltuiti pentru a le oferi acestora sprijin juridic.


Aceasta strangere de fonduri vine ca urmare a precedentelor actiuni de sprijin ale lui Bjork. Recent, ea a publicat un mesaj pe site-ul ei in care isi exprima dezacordul fata de tratamentul la care au fost supuse cele trei membre ale formatiei. "In opinia mea, autoritatile ruse ar trebui sa le permita sa se intoarca acasa la familiile si copiii lor", a declarat ea.


Trei femei, membre ale grupului punk rus Pussy Riot, au fost condamnate la doi ani de inchisoare dupa ce au fost gasite vinovate de "huliganism". Acuzatiile au survenit in urma unui show live controversat sustinut spontan in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, in care artistele au protestat impotriva sustinerii de care se bucura presedintele Vladimir Putin din partea Bisericii Ortodoxe Ruse.


via bestmusic


Vezi si: BF Test - Esti fan Bjork? Ia sa vedem!



Popup detector