Bill Gates a gandit iPad-ul inaintea lui Steve Jobs

19 Mai 2010 Create It BeatFactor

Bill Gates a gandit iPad-ul inaintea lui Steve Jobs
TAGS:
bill gates  steve jobs  ipad  pc 

30 mai 2007. O discutie in cadrul unui show tv cu Bill Gates si Steve Jobs despre viitorul in tehnologie, PC-uri si aplicatii. Bill Gates prezinta ceea ce trei ani mai tarziu avea sa poarte numele de iPad.

"Nu cred ca vom avea un device. Cred ca vom avea un full-screen device pe care il vom putea transporta peste tot si care va putea face o multime de lucruri. Cred in factorul tableta.


Va exista o modalitate de a implementa o tastatura si cateva setari alternative. Apoi, vom avea un device care sa incapa in buzunar si care va avea o multime de functionalitati. Va fi un sistem de navigatie ca un computer, cu capabilitati media, dar si telefon.", spune Bill Gates intr-un moment maxim de ingeniozitate.

In prezent, Steve Jobs aproba aceasta viziune. Acesta crede ca iPad-ul este viitorul si ca PC-ul traditional este pe moarte.




Totusi, in 2007, Jobs avea o viziune "putin" diferita:

"Viitorul va fi PC-ul, poate putin mai aranjat in ce priveste serviciile de internet, si mult imbunatatita varianta de mobile. Insa, cred ca PC-ul va continua sa existe.


Acest device va continua sa faca parte din viata noastra si sa se muleze pe noi, indiferent ca este o tableta, un notebook sau un desktop. PC-ul cred ca va fi device-ul detinut de cei mai multi oameni, cel putin in aceasta societate."

La doar cateva luni dupa aceea, iPhone-ul a schimbat aceasta viziune, si acum sunt mai mult decat device-uri din jurul PC-ului. Acum, au viata proprie.

"Atingem usor punctul in care totul devine un computer sub diferite forme. Si ce daca, nu-i asa? Ce daca este construit ca un computer pe interior. Nu conteaza, nu-i asa? Cum il folosesti? Cum il abordezi? Asadar, cui ii pasa ce are inantru?", a adaugat Steve Jobs.

Este foarte interesant sa vedem cu Bill Gates a fost singurul care a crezut intr-un viitor departe de PC, in timp ce Steve Jobs era inca agatat de hub-ul acestuia.

via gizmodo

ps: nu am putut sa ne abtinem de la glumita de mai jos :)



Popup detector