Beat Factor Mix de la AWD House

09 Martie 2010 Beat Factor BeatFactor

I-ati tot auzit pe la varii petreceri in Bucuresti in ultimii ani. Sunt patru la numar si se fac vinovati de resuscitarea muzicii (si a scenei) house din Romania. Beat Factor va prezinta un mix exclusiv cu AWD House, adica Kosta, Narcis, Piftek si TBF.


Pornind de la o serie de petreceri dedicate house-ului planetar, All Wheels Drive House inseamna astazi un crew care a dat culoare scenei de club din Romania, mai ales in Bucuresti. Baietii au realizat un mix exclusiv BeatFactor, iar in dreptul fiecarei piese veti gasi notite personale.




Nu prea i-am prins pe cei patru in aceeasi poza, asa ca, pentru cei nefamiliarizati cu AWD House, in prima poza sunt Kosta, Narcis si Piftek, iar in a doua TBF.


1. TBF: Bernard Badie featuring Dajae - Train (Original Mix)



"Aflat pe EP - ul cu acelasi nume, scos pe piata in 2005 la bine-cunoscutul label American CAJUAL Records condus de Cajmere aka Green Velvet. Si cum nici Bernard sau Dajae mai au nevoie de prezentare, spun doar ca piesa este de o finete remarcabila, lucrata in amanunt de la inceput pana la sfarsit. Cu siguranta o piesa nemuritoare."


2. Kosta: Dave Miller - Bump selekta ( Gourmand Music )




"Este un label originar din Franta, destul de nou. JErUme Asselin este ownerul, cunoscut ca si JR From Dallas. Piesa ii apartine australianului Dave Miller, unul din talentele promitatoare ale noii generatii, si mi-a facut cu ochiul inca de la prima ascultare.. e o piesa de warm up care te pune in balans."


3. Narcis: Playin' 4 the City - Ask Me (DC's Southpaw Jab) [ B1 ], MUSIC 101




"Olivier Portal alias Playin' 4 the City, Disco Freak System sau ca si grup.. Bodyswingers, Funk Force Project, Sub-Vision, Sun Orchestra.. produce muzica din 1996 si este considerat sufletul french deep-house-lui, proprietar al label-ului Straight Up Recordings, impreuna cu Betino Errera."


4. Piftek: Chemars - Da Goodness (Caliko rmx) / Slick Music / Unreleased




"Chemars e un prieten bun de-al nostru, originar din Petrosani. Omul urmeaza sa lanseze primul label exclusiv orientat pe jackin' si conexe din Romania, iar piesa e inclusa pe primul Ep. Remixul in cauza e al unui grec, Caliko. Bang bang, booom boom :)"


5. TBF: Chris Simmonds - I Changed My Mind




"Iesita prima data in 2000 la Bosh Records UK, ulterior va fi relansata la Cross Section, label condus de catre Chris Simmonds, unul dintre putinii artisti house care au reusit sa-si pastreze stilul nealterat de-a lungul timpului. Soundul inconfudabil pare sa fie mai apreciat acum, cu 10 ani mai tarziu, reusind a ramane la fel de underground."


6. Kosta: Darius Syrossian - Luis Conte ( Viva Music )



"Un producator destul de obscur, care face totusi muzica de sase ani. Piesa se afla in playlist mai putin datorita acestui fapt, cat mai degraba pentru forta bruta a productiei asteia. O piesa de main care prinde bine."


7. Narcis: The Diggers - Steppers (O.P.M Edit) (Cross Section)




"The Diggers - Dave Ruhi si Gary Borg, sau Private Funk - impreuna cu Chris Simmonds, sunt promotorii sound-ului marca Cross Section."


8. Piftek: Chuck Daniels - Funky Flarnum (dub version) / Oomph Recordings




"Oomph Recordings este unul din label-urile lui Sneak. Chuck Daniels e un producator vechi in ale meseriei si dj foarte apreciat. Vine de pe coasta de est a Statelor, respectiv din Detroit. Piesa are deopotriva ding a ding, cat si pe vino-ncoace, deci .. te face sa zimbesti :)"


9.TBF: Mark Farina & Kaskade - To Do (Dís Farina Experiment)



"Un remix exceptional semnat Derrick Carter, din 2005 la OM Records. Linia de bas si nebunia sunetelor sunt 100% soundul pe care il iubesc!"


10. Kosta: 2nd Shift - Funny Business ( J.T. Donaldson, Timothy Shumaker ) / Seasons Recordings



2nd Shift este unul din proiectele lui JT, un tip cu o versatilitate in a produce muzica cel putin extraordinara. Imi plac ruperile de ritm iar soundul, desi deep, te tine in priza. O piesa de respiro si ridicat mingea la fileu.


11. Narcis: Home & Garden feat. Colette - Sexuality (JT's Porno Beat Remix) (Classic)



"Apreciati in breasla pentru stilul lor inconfundabil de soulful-jazz si deep-house-ul usor excentric."


12. Piftek: untitled



"O piesa cu un iz de old school venita din mapa cu surprize ! "


13. TBF: The Coffe Kids - Dangerous Frequencies (Original Mix)



"O piesa deosebit de jazzy, avand in spatele proiectului pe Cricco Castelli si Garvin Mills. Toata piesa suna mai mult acustica decat electronica iar acordurile...te pierzi in ele! Iesita pe piata in 2004 la Milk n 2 Sugars aka MN2S, arhicunoscut in special in State."


14. Kosta: Jeff Service - Pop Don't Stop ( Flapjack Records )



"O piesa cu o linie de bass de urcat peretii si o voce cheesy ce aduce cu perioada '90. Proaspat iesit la iveala, tanarul producator originar din Arizona are piese semnate la cateva labe-'uri printre care: Guesthouse! Impresioneaza prin energia degajata de productii.


15. Narcis: James Curd - Be My Babe [ B1 ], (Greenskeepers Music)



No comment ;)


16. Piftek: Manjane - Hanky Panky ( Funk Mansion )



"Foarte tanar ca producator (17 ani), vine din vecinii apropiati, respectiv din Serbia. Cu un sound de la agresiv la maxim caterinca (cum e si cazul piesei de fata) tanarul produce pe banda rulanta, de foarte multe ori surprinzand prin abordare.


17. TBF: Slater Hogan vs. Chuck Daniels ñ Juice Joint



"Un EP ceva mai recent, din 2007 iesit la Tango Recordings, a veteranului Tony Hewitt. Cum era de asteptat, formula Chuck / Slater nu avea cum sa produca altceva decat un sound impecabil. Piesa este exclusiv de rupt tenisii, dar intr-o maniera care nu poate fi numita nici jackin`, nici chicago, ci pur si simplu antrenanta!"


18. Kosta: Fries& Bridges - Forever This ( Minority Music )



"Minority Music este un label extrem de apreciat peste ocean si evident, nu numai. Labelul scoate doar vinyl , este condus de Hector Moralez si piesa in discutie este a duo-ului pe care Hector il face cu Phil Weeks (francezul care detine Robsoul Recordings). Productia este aburinda, avind release-ul saptamana trecuta."



"AWD House va doreste o auditie cit mai placuta si va cheama curind la un eveniment sub aceeasi marca, avindu'l la pupitru pe Chris Simmonds."


Mai multe detalii despre AWD House gasiti pe myspace si facebook.


Popup detector