Beardyman, 3 gig-uri in Romania intr-o saptamana

09 Noiembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

Aproape ca nu mai exista nimeni care sa nu fi auzit cel putin o data in viata lui de beatboxerul Beardyman. Acesta va fi prezent in Romania in Bucuresti, Timisoara si Cluj Napoca, in perioada 12 - 20 Noiembrie.


Beatboxing-ul are limitele sale muzicale, astfel Beardyman a mers un pas mai departe, folosind pana la 4 Korg Kaoss Pad IIIs, iar faptul ca foloseste tehnologie de looping ii permite sa improvizeze live pe scena melodii care in studio ar dura saptamani de creatie.


Un fel de Victor Frankenstein al muzicii, pe scena el canta dialectul sonic local ducandu-l spre mixuri care fac mintea sa explodeze, si asta folosind unicul instrument: vocea sa. Diversitatea si capacitatea sa de a evolua muzical fac ca abilitatile sale sa fie cu adevarat extraordinare, fiind probabil motivul pentru care guru Rob Da Bank il numeste “literalmente cea mai distractiva fiinta umana pe care am vazut-o de mult timp”.


Beardyman este cunoscut pretutindeni ca fiind “Vedeta” YouTube, fiind renumit pentru viralele sale comice si surprinzatoare incepand cu Kitchen Diaries care a adunat peste 5 milioane de vizualizari.


In cel mai adevarat sens al cuvantului viral, aptitudinile lui Beardyman au patruns in fiecare colt al globului, adunand peste 50 milioane vizualizari ale filmelor sale, intrand in case prin cel mai prolific mediu al secolului 21.


El a adus onoare celor mai cunoscute scene din lume ca Lovebox, Rise, Sonar by Night, Turning Point (the Roundhouse), Bestival, Snowbombing, Beachbreak Live si multe altele, oferind reprezentatii incredibile care au imbratisat varietatea muzicala a scenei festivalului.


Ochiul sau pentru talent l-a facut sa-si uneasca fortele cu artisti de temut, cum ar fi Fatboy Slim, Imogen Heap, Reggie Watts, Groove Armada, dovedind dexteritatea sa ca artist. In noiembrie 2009 a facut istorie cantand si improvizand un spectacol cu o orchestra completa, colaborand cu The Heritage Orchestra.


In prezent Beardyman inregistreaza un album care va fi lansat prin Sunday Best la sfarsitul acestui an. Impartind sarcinile de productie cu Tom Middleton (renumit pentru activitatea sa cu alti savanti muzicali, Aphex Twin si Matthew Herbert), ei incearca sa rezume multele parti si esenta lui Beardyman pe o singura inregistrare: contopind satire haioase cu muzica credibila, folosind doar laringele sau de aur pentru a imita 95% din instrumente.


In Bucuresti, Beardyman va performa in clubul Fabrica, pe data de 12 Noiembrie, alaturi de JFB, Jungle Drummer si Ganja White Night (dubstep live, made in Belgium), Hijack (warm-up) si Snow (afterparty).


Pe 13 Noiembrie, Beardyman va fi prezent alaturi de JFB in clubul Setup din Timisoara, in cadrul TM10Base Aftermath.


Pe 20 Noiembrie, Beardyman va fi prezent in clubul Midi din Cluj Napoca, alaturi de Marwan si Jaheyo.



Popup detector