Baietii stau pe net, fetele asculta muzica dar mai merg si la teatru

19 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Baietii stau pe net, fetele asculta muzica dar mai merg si la teatru
TAGS:
muzeu 
Cand este vorba de tehnologie, adultii, in general, considera ca tinerii sunt un bloc omogen: toti sunt abili sa navigheze pe internet si sunt mai putin interesati de cultura. Insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa.

In urma unui studiu realizat de Nielsen se pare ca tinerii din ziua de azi sunt inca interesati de activitatile culturale, desi difera interesul in functie de sex. In primul rand s-a ajuns la concluzia ca exista o diferenta majora intre interesele fetelor si cele ale baietilor in ceea ce priveste activitatile culturale, informeaza Corriere della Serra.

Astfel ca 17% dintre fete prefera sa citeasca o carte, 21% prefera sa vada un film, 14% dintre adolescente prefera sa se duca la teatru, 62% prefera sa asculte muzica si 27% se duc sa viziteze muzeele.

In schimb, doar 10% dintre baieti prefera sa citeasca o carte, 12% sa vada un film, 8% sa merga la teatru, 46% sa asculte muzica si doar 20% se duc sa viziteze un muzeu.

Studiul mai anunta faptul ca baietii sunt mai preocupati de tehnologie pe cand fetele sunt inclinate mai mult spre activitatile culturale. Astfel ca fetele isi exprima preferintele culturale pe blog. Ele au inteles ca atunci cand scriu ceva acolo trebuie sa aiba ceva de spus si trebuie sa o spuna bine.

Studiul arata ca fetele sunt cele mai active bloggarite. In ultimul an s-a inregistrat o explozie de jurnale electronice. In urma studiului reiese ca adolescentii mai au inca preocupari culturale, in mod special adolescentele.

Ziare.com


Popup detector