Ateii din Irlanda cer autoritatilor sa-i amendeze pe Iisus si Bjork

04 Ianuarie 2010 Create It BeatFactor

Ateii din Irlanda cer autoritatilor sa-i amendeze pe Iisus si Bjork
TAGS:
Bjork  acuzatii  atei 

O organizatie de atei din Irlanda a publicat 25 de citate despre religie pentru a protesta impotriva unei noi legi care pedepseste blasfemiile si care a intrat in vigoare in prima zi a anului.

Printre cele 25 de blasfemii se afla si citate din Mohamed, Mark Twain, Salman Rushdie, Bjork, dar si Iisus Hristos si Papa Benedict al XVI-lea, transmite BBC.

Lista de citate care pot fi considerate blasfemii potrivit noii legi a fost publicata pe Internet si este menita sa ii provoace pe cei care au fost de acord cu pedeapsa de 25.000 de euro pentru orice vorba jignitoare la adresa religiei.

Potrivit acesteia, o persoana incalca legea daca spune sau scrie ceva ce poate fi considerat o insulta pentru anumite religii sau care provoaca revolta celor care cred in ele. Vinovatii se pot apara daca dovedesc ca o persoana corecta si rationala ar putea sa gaseasca o valoare stiintifica, artistica, politica, sau academica in acea "blasfemie".

"Legea blasfemiei este inechitabila. Ii reduce la tacere pe oameni pentru a proteja idei. Intr-o societate civilizata oamenii au dreptul sa se exprime si sa auda opinii despre religie chiar daca alti oameni le considera revoltatoare", se arata in comunicatul grupului de atei.


Sursa: Ziare.com


Popup detector