Astazi incepe festivalul de film Anonimul

10 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Astazi incepe festivalul de film Anonimul
TAGS:
festival  film  anonimul 

Festivalului de Film Anonimul, editia a VI-a, va debuta pe 10 august, la Sfantu Gheorghe, transmit organizatorii. Festivalul din acest an va debuta, insa, fara sponsori si cu un buget mult mai mic decat in 2008.


Premiile vor fi acordate, in premiera, prin votul publicului, iar bugetul este format numai din contributiile Centrului National al Cinematografiei si Fundatiei Anonimului, potrivit conducerii festivalului.


"Bugetul de anul acesta, sensibil mai mic decat in 2008, este format numai din contributiile Centrului National al Cinematografiei si Fundatiei Anonimului. Au fost patru sponsori importanti, din domeniile IT, petrolier si bancar, care, insa, au renuntat sa ne sustina. In privinta deciziei ca premiile sa fie acordate dupa votul publicului, si nu al unui juriu, ca pana acum, este ceva firesc cata vreme spectatorii care vin la Sfantu Gheorghe sunt nu doar pasionati, ci si avizati, buni cunoscatori ai filmului", a declarat directorul festivalului, Miruna Berescu, pentru agentia NewsIn.


Premiul acordat celui mai bun lungmetraj va fi in valoare de 3.000 de dolari, fata de 10.000 de dolari, anul trecut.


Festivalul va fi deschis de cea mai recenta pelicula a regizorului spaniol Pedro Almodovar, "Los Abrazos Rotos", productie care a fost prezentata si la editia 2009 a Festivalului de la Cannes.


In cadrul festivalului va fi rulata, in afara competitiei, si proiectia remake-ului dupa filmul din 1972 "Sleuth", cu Michael Caine si Jude Law (foto), care a fost nominalizat, in 2007, pentru Leul de Aur de la Venetia.


Cele sapte pelicule propuse in competitia de lungmetraje de catre selectorul Ludmila Cvikova sunt productia turca "Uzak Ihtimal", a lui Mahmut Fazil Coskun, concurenta din Kazakhstan la Cannes in 2008, "Tulpan", in regia lui Sergei Dvortsevoy, filmul romanesc "Cealalta Irina", regizat de Andrei Gruzsniczki, pelicula coreeana "Treeless Mountain", a lui So-Yong Kim, productia argentiniana a regizoarei Celina Murga, "Una Semana Solos", reprezentanta Frantei, "Stella", in regia lui Sylvie Verheyde, si pelicula chiliana regizata de Andrés Waissbluth, "199 Recetas Para Ser Feliz".


Festivalul International de Film Independent Anonimul se va incheia pe 16 august, fiind organizat de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Televiziunii Romane, producator asociat.



Festivalul de Film Anonimul - MyVideo Romania


Popup detector