Asculta muzica pe mobil cu Deezer iar cardul tau de memorie se va bucura

04 Decembrie 2012 romania bestmusic Best Music

Asculta muzica pe mobil cu Deezer iar cardul tau de memorie se va bucura

Daca v-ati saturat de momentele alea in care nu mai aveti spatiu pe cardul telefonului si aveti de ales intre a sterge din muzica sau a nu mai face poze, am testat zilele trecute un serviciu care s-ar putea sa va faca viata mai usoara.


Cu un smartphone sau o tableta cu abonament de date, puteti avea acces la serviciul Deezer oferit de Orange. Ganditi-va ca pe baza unui abonament deloc scump aveti acces 24 de ore din 24 cam la toata muzica la care v-ati putea gandi, atat la cerere - “on demand” cat si pe sistem de radio sau de playlisturi/mixtapes. Pe platforma exista cam 20 de milioane de piese, iar numarul este in constanta crestere.


Cu un singur cont, Deezer poate deveni noua voastra biblioteca muzicala. Puteti sa ascultati muzica prin intermediul unui smartphone, tableta sau PC, si in plus exista posibilitatea de a integra cu Deezer colectia voastra de muzica in format mp3. Daca stiti precis ce vreti sa ascultati, lucrurile merg aproape de la sine. Atat aplicatia cat si platforma de pe site au o bara de search multifunctionala, care va poate returna rezultate in functie de artist, album sau piesa. Daca in schimb vreti sa descoperiti chestii noi, aveti mai multe cai la indemana.


In primul rand, platforma va poate servi recomandari automate. Apoi, puteti sa va sincronizati contul de Deezer cu cel de last.fm si sa primiti recomandari pe baza pieselor deja scrobble-uite pe contul vostru. Nu in ultimul rand, platforma Deezer are si o selectie de aplicatii cu functionalitati suplimentare: printre altele, cu “DeezCovr” descoperi noi artisti pe baza preferintelor tale, iar “DeezUp” se foloseste de componenta sociala a serviciului pentru a te ajuta sa construiesti un super-playlist colaborativ alaturi de prietenii tai.


Apropo de playlisturi, sunt foarte usor de construit si de manageriat, prin intermediul butonului de “add to a playlist” ce se gaseste in playerul audio. Daca v-ati facut loc pe cardul de memorie, puteti sa le folositi si in “offline mode” - asta inseamna ca serviciul va descarca piesele dintr-un playlist selectat de voi si va functiona independent de conexiunea la net.


In plus, pe langa componenta on demand, Deezer ofera si muzica in format radio. Asta inseamna ca nu poti sa dai fast forward in timpul unei piese si poti sa dai “next track” doar de un numar limitat de ori, insa este o modalitate foarte comoda de a asculta muzica punand accentul pe un anumit stil. Radiourile sunt construite automat si pot pleca de la un artist (pe baza artistilor similari) sau de la un gen muzical.


Suna tentant? Activarea serviciului este foarte simpla. Daca ai deja cont de Deezer, iti mai trebuie un abonament Pantera de la Orange care are Deezer inclus pentru 6 luni (cel mai ieftin este 23 de euro pe luna, cu acces nelimitat la internet si TV pe mobil). Cealalta optiune, daca preferi sa ramai cu abonamentul pe care-l ai acum, este sa-ti activezi optiunea Deezer Premium+ pentru un tarif lunar de 4.99 euro. Si nu trebuie neaparat sa aveti abonament - daca sunteti pe cartela PrePay, serviciul va fi in curand disponibil si pentru voi. In fine, dupa activarea optiunii urmeaza etapa in care-ti asociezi contul cu numarul de telefon (cateva clicuri si un cod de confirmare) si gata, ai acces la toata muzica de pe platforma.


Din punctul de vedere al cuiva care parca nu mai are chef sa care zeci de giga de muzica dupa el si sa organizeze/sorteze tot ce e pe-acolo, ideea asta cu streaming-ul pe device-uri e cam cea mai tare chestie. Orange cu Deezer sunt cam pionieri momentan si fac bine ce fac, asteptam cu mult interes ceva comparabil din partea concurentei. Piata exista, iar doritori sunt destui.


Popup detector