Alcoolul ajunge la creier in exact 6 minute

17 Iunie 2009 Saint BeatFactor

Alcoolul ajunge la creier in exact 6 minute
TAGS:
alcool  altceva 

Daca schimbarile pe care alcoolul le produce la nivelul creierului erau cunoscute si pana acum, nu se stia cu exactitate cat de repede survin acestea. Specialistii au rezolvat si acest mister, concluzionand ca alcoolul ajunge la creier dupa numai 6 minute.

Tot atunci apar si primele schimbari, dupa numai trei pahare de bere sau doua de vin, conform The Telegraph. Pana acum, testele au fost realizate doar pe animale.

Cercetatorii de la Heidelberg University Hospital, in Germania, au testat opt barbati si sapte femei. Acestia au fost rugati sa bea o anumita cantitate de bautura in timp ce creierul le era scanat.

Tinta era ca in sange sa se afle 0,05 - 0,06% alcool, adica exact urmarea a trei pahare de bere sau doua de vin, cantitate de alcool despre care se stie ca nu mai permite soferului sa conduca in mod corespunzator, dar nu induce o stare severa de intoxicare.

Dr Armin Biller, neurolog in cadrul institutiei, a explicat ca schimbarile survin deoarece substantele care, in mod normal, protejeaza creierul, se reduc considerabil odata ce concentratia de alcool creste. Si alte substante din creier se imputineaza, pe masura ce cantitatea de alcool este mai mare.

In mod surprinzator, specialistii au concluzionat ca creierul barbatilor si cel al femeilor reactioneaza la fel. Chiar daca se refac ulterior, cercetatorii au observat ca, in timp, celulelor le ia din ce in ce mai mult timp sa se "repare".

In cazul persoanelor sanatoase, care au consumat o cantitate moderata, efectele sunt reversibile, se mentioneaza in studiul publicat in Journal of Cerebral Blood Flow and Metabolism. Nu acelasi lucru se intampla si in cazul unui consum exagerat sau de lunga durata, cum se intampa in cazul alcoolicilor.


Ziare.com


Popup detector