Aeroplane revine in Romania

18 Aprilie 2012 Beat Factor BeatFactor

Dupa Bonobo, Black Strobe si The Herbaliser, The Fresh il readuce in Romania pentru o noapte de disco tropical pe Vito De Luca aka Aeroplane.



Evenimentul va avea loc pe 11 mai 2012 la Palatul Ghika (Doamna Ghica 5) incepand cu 22:30, iar seara va fi intregita de artistii romani: OK Corral, Dvn si Oktopus. La locatie, in seara evenimentului pretul biletului este de 25 de lei pana la 00:00, 35 de lei dupa 00:00.



Aeroplane este numele sub care belgianul Vito De Luca scoate muzica solo din iunie 2010 pana in prezent. Cunoscut pentru combinatia sarmanta de French House cu Balearic Beat, Aeroplane si-a construit un nume puternic pe scena DJ-ilor de club.


Aeroplane a fost pentru o buna perioada un duo format din Stephen Fasano aka The Magician si Vito De Luca. Albumul de debut lucrat intr-un an de zile We Can't Fly a fost lansat in septembrie 2010, la cateva luni dupa ce acestia si-au anuntat separarea in iunie al aceluiasi an.


Discul scris si cantat preponderent de Vito De Luca contine colaborari cu Au Revoir Simone, Merry Clayton, Sky Ferreira, Nicolas Kerr (Poni Hoax) si Jonathan Jeremiah.


Chiar si inainte de lansarea albumului, muzica Aeroplane a fost laudata si promovata intens de majoritatea DJ-ilor importanti de pe glob, aducandu-i lui De Luca o popularitate extraordinara.


Pete Tong, faimosul producator si radio DJ, i-a promovat cantecele belgianului in show-ul sau de la BBC Radio 1 din Marea Britanie. Interesul larg s-a propagat pana la momentul in care Aeroplane a fost ales al 500-lea Essential Mixer pentru eclecticul show Essential Mix difuzat pe postul de radio britanic vinerea intre 1-3 dimineata. Decizia ca el sa reprezinte episodul 500 a fost luata de Pete Tong alaturi de mai multi oameni din industrie – organizatori de petreceri si muzicieni.


Indragit extrem si pentru fabuloasele lui podcasturi lunare, Vito De Luca aka Aeroplane face o muzica Disco mult inradacinata in perioada ‘80s.





Popup detector