Ableton opreste dezvoltarea Live 8 din cauza bug-urilor

29 Decembrie 2009 Create It BeatFactor

Ableton a facut un anunt de-a dreptul surpinzator: vor inceta development-ul Ableton Live 8 pentru a se putea focusa pe rezolvarea bug-urilor.

"Unii dintre utilizatori au intampinat probleme cu Live 8-ul in urma cu cateva luni si inca nu s-au reparat. Este dureros atat pentru noi, cat si pentru useri. Va datoram sincere scuze, cat si o explicatie si evident reparatii pentru viitor.

Ableton pretuieste calitatea mai mult decat inovatia. Programatorii de la Ableton vor lasa alte activitati si se vor concentra strict pe repararea bug-urilor. In acelasi timp trebuie sa se bazeze pe un proces care pregateste primitea informatiilor corect. Stabilirea unei metode de lucru este responsabilitatea managementului, iar aici lucrurile au functionat prost, pentru ca ne-am intreptat atentia catre proiecte noi si ambitioase.

Scuzele noastre se extind si catre developerii Ableton si colegii de la suportul tehnic, pentru ca acestia isi doresc sa fie mandi de software-ul nostru pe care userii il iubesc.

Am decis urmatoarele:

* Am suspendat developmentul pentru noi features in timp ce intreaga echipa se concentreaza pe problemele actuale. Acest efort va rezulta intr-un update al Live 8 gratuit

* Realizarea unui sistem prin care vom putea preveni astfel de situatii in viitor.

Speram ca acest plan sa fie intampinat cu intelegere. Va uram sarbatori fericite si un 2010 minunat!"

Gerhard Behles, CEO

Gernd Roggendorf, CTO


Asa suna declaratia oficiala Ableton legata de "rateul" dat cu Live 8-ul.

Acesta este un anunt destul de dificil de facut pentru o astfel de companie, ceea ce inseamna castabilitatea Live 8 e suficient de mare pentru a face public acest lucru atat de prompt.


Popup detector