A doua editie Alt.Ctrl Fest va avea loc intre 5 si 7 mai

02 Mai 2011 Beat Factor BeatFactor

Ajuns la a doua editie, Alt.Ctrl Fest pregateste trei zile de concerte cu nume importante ale scenei indie/electro internationale.


Programul, impartit pe zile, se prezinta in felul urmator:


Joi, 5 mai: PVT (Australia), Cbk/Naked Cuddlez (Germania)


Vineri, 6 mai: The Static Stage (USA), The Amsterdams


Sambata, 7 mai: Ben Frost (IS/AUS), Mountain (Ro)


PVT (cunoscuta initial ca Pivot) s-a infiintat la Sydney in 1999. Dupa un numar de ani in care si-a completat line-up-ul si si-a dezvoltat sound-ul, trupa a scos albumul de debut, “Make me love you in 2005”. Albumul a fost foarte bine primit de catre critica si a fost difuzat intesiv la posturile alternative de radio. In 2008 trupa a semnat cu celebra casa de discuri Warp din UK si a scos albumul “O Soundtrack My Heart”, album care le-a adus consacrarea definitiva atat in Australia, unde a fost declarat “'Sydney Album of the Decade” de catre postul de radio Fbi Radio din Sydney cat si in Europa, unde au fost invitati la festivaluri importante precum Meltdown si Glastonbury. In plus, PVT au fost invitati ca trupa de suport pentru The Arctic Monkeys, Sigur Rós si Gary Numan in turneele lor din Australia. In 2010 PVT au scos albumul Church With No Magic, album pe care il promoveaza intr-un turneu extins (SUA si Europa) care ajunge si la Control pe 5 mai, in cadrul Alt.Ctrl Fest.



Cbk/Naked Cuddlez: Duo electro/experimental/pop format de catre muzicianul si pictorul Dean Rosenzweig, ex-membru IAMX. Ambii membrii Naked Cuddlez sunt membrii ai migratiei artistilor americani inspre Berlin. Inginer de sunet, pictor si instrumentist, Dean Rosenzweig o cunoaste la Berlin pe Megg Morales, fost fotomodel in SUA, si impreuna concep un proiect care pleaca de la sunete eletronice, imbinand ritmuri punk si beat-uri ebm si, mai ales, cu un performance live fierbinte.



The Static Age: Trupa americana formata in 2001 in Burlington care impleteste intr-un mod creativ energia punk-ului cu un sound mai melodios inspiriat din The Cure sau New Order si cu elemente electronice. Trupa a cantat in deschiderea unor trupe importante precum Interpol sau AFI si a scos pana acum 4 albume.



Renumit pentru sound-ul sau visceral de pe albume ca Steel Wound (2003), Theory of Machines (2007) sau By The Throat (2009) si pentru colaborari din cele mai diverse in muzica, teatru, dans contemporan si film cu Wayne McGregor/Random Dance, Tim Hecker, Amiina, Nico Muhly, Björk sau Brian Eno (care l-a inclus pe lista personala de protejati, in cadrul initiativei Rolex Mentor and Protége Initiative), Ben Frost experimenteaza cu pitch-uri si volume extreme care sar de pragul confortului fizic.




Show-urile lui live, o combinatie apoteotica de noise, bass si riff-uri de chitara amplificate sunt o experienta exorcizanta a simturilor, provocand la depasirea fricii si a limitarilor fizice.


Biletele vor costa joi 5 mai - 30 lei, vineri 6 mai -25 de lei, sambata 7 mai 30 de lei. Un numar de 50 de abonamente pentru toate zilele la pretul de numai 50 de lei vor fi puse astazi, 2 mai, in vanzare la club Control.


Popup detector