Top 10 piese de vara - caci daca muzica nu e..

12 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

Top 10 piese de vara - caci daca muzica nu e..
TAGS:
top  bf top 

Sub sloganul ”Caci daca muzica nu e, nimic nu e”, am decis ca nu poti intra in mood-ul verii fara un soundtrack adecvat.


Adica poti intra, dar nu vrei sa treci prin anotimpuri ca Voda prin loboda, in speranta ca vei gasi ceva ce nici nu cautai.


Fie ca esti pe bicicleta, la after sau in parc, la gradina zoologica sau la Antipa, la birou sau la Stuf in Vama, in Pantelimon sau in Barcelona pe plaja, calare sau in tren, lasa zarzavaturile deoparte pentru cateva minute si da play, rand pe rand, la aceste franturi de cratere desprinse de pe Marte.
Jean Claude Vannier - La Girafe Au BallonFunk frantuzesc de la inceputul anilor 70, pe care se simte amprenta lui Jean Claude Vannier, un valoros muzician care si-a pus amprenta in mod definitoriu asupra scenei de funk/experimental. Compilatia de pe care canta si piesa de mai sus a fost lansata in 2011 la Finders Keepers.Peaking Lights - Beautiful SonIndra Dunis si Aaron Coyes fac muzica sub numele Peaking Lights de aproximativ patru ani. Au deja cinci albume la activ si tocmai ce a iesit al saselea, Lucifer, de pe care ascultam si piesa de mai sus. Nu e de mirare de unde atata sursa de inspiratie, cand in interviul asta ploua cu serotonine si endorfine.


Vagon Brei - Look That StarDrama pentru zile ploioase sau chill-uiala la 35 de grade, muzica lui Vagon Brei atinge intelectul (cel dornic sa fie atins, fireste) si se serveste cu mojito rece (asta e pleonasm?) Daca mojito nu e, macar bere.


Gary Numan - Cry, The Clock SaidContributia lui Gary Numan la muzica, in general, si cea electronica, in particular, este, in mod indiscutabil si de necontestat, una radicala. Practic, pe discogs dai de o caruta de albume, din '79 incoace, iar in caz ca cineva se intreaba de ce din maldarul de piese am ales-o tocmai pe asta, raspunsul e simplu: -


Higamos Hogamos - Moto NeuronoProaspat iesiti pe piata, cu un sound delicios influentat de krautrock-ul din '70 si adaptat la electro post punk rock bloc troc si orice ar mai fi. Adica Higamos Hogamos, pe numele lor Steve Webster si Toby Jenkins, care in ultimii doi ani au lansat cateva materiale la D.C. Recordings si All Time Low. Asta conteaza mai putin cand alergi dupa doi iepuri deodata si prinzi un morcov.


Eleven Pond - Watching TreesTrupa obscura de new wave fondata in 1986, Eleven Pond au lansat singurul album, `Bas Relief” in '87. Piesa ”Watching Trees” are o poveste aparte, evocand conditia dramatica a omului izolat si singur, pierdut in lumea industriala. Vestea grozava este ca tocmai a iesit un repress, cu ocazia Record Store Day (care a trecut, dar na..).


Spacemen 3 - Repeater (Alternative Mix) Summer 1988Neonul care arde bezmetic si fara oprire in emisfera cerebrala dreapta a creierului tau te anunta ca a sosit timpul. Ceasul suna. Trezeste-te! Cat priveste Spacemen 3, asta-i mai tare ca fluturii din balconul tau (fluturii sunt tari?)


Tropic of Cancer - Beneath The LightDark, hipnotic, tunelistic. EP-ul tocmai a iesit la Mannequin, aviz mai ales pasionatilor de minimal/darkwave; insa merge pentru toata lumea, plonjare in larg!


Amadou Ballake Et Les 5 Consuls - RenouveauSamy Ben Redjeb este tipul care conduce Analog Africa, un label care lanseaza de aproximativ cinci ani muzica africana din '70-'80. Greu de descris in cuvinte ce se aude pe fundal, insa am putea incerca ”psychedelic mandigue”, cu imprumut de pe soundcloud-ul lor.


Ariesta Birawa Group - Didunia Yang LainProgressive, pschedelic rock si funk, direct din Indonezia. Destinatia: numai ascultatorul stie. Perioada: 1970-1978. Calatorie fara centura albastra sprancenata!


In loc de praf de copt:Popup detector