Tricky: 'Nu ma opresc niciodata din scris'


Tricky: 'Nu ma opresc niciodata din scris'
TAGS:
interviu  Tricky 


Nu am incetat nici o clipa sa scriu de cind m-am apucat de muzica.

Adrian Thaws aka Tricky este un artist care face ceea ce face din respect pentru muzica. Beat Factor va prezinta un interviu cu Tricky oferit de catre Phoenix, cei care organizeaza concertul Tricky din Romania de pe data de 26 noiembrie.

Tricky (Adrian Thaws) a fost intotdeauna considerat un muzician vizionar, dincolo de conventii si curente sau stiluri. Dupa ce a colaborat cu Massive Attack pe albumele 'Blue Lines' si 'Protection', a inceput sa isi descopere o maniera proprie de a face muzica.

Cunoscut pentru stilul vocal subtil, aproape soptit, Tricky recunoaste ca de multe ori scrie versuri dintr-un punct de vedere feminin. As vrea sa pot cinta ca Janis Joplin sau PJ Harvey. Dar nu pot. Asa ca am nevoie de voci feminine.

In 2008, Tricky a fost invitat, ca de obicei, la cele mai importante festivaluri de muzica din Europa si Statele Unite Werchter, Roskilde, Bonaroo, Glastonbury etc. Tricky va fi insotit la Bucuresti de 5 muzicieni - chitara electrica, bas, tobe, samplere/clape si backing vocals.

De-a lungul timpului, Tricky a colaborat cu muzicieni foarte diferiti ca Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, PJ Harvey, Mos Def, Garbage, Damon Albarn (Blur) sau Alison Goldfrapp.

G.V.: Esti din nou in turneu. Cit de importante sunt turneele pentru tine?

Tricky: Ma simt bine, e foarte bine sa te intilnesti cu oameni si turneele sunt cam singura ocazie sa cunosti oameni noi peste tot pe unde mergi. In turneu cunosc oameni care de exemplu aseara a venit o tipa la mine si mi-a zis ca asculta muzica mea de cind avea 13 ani, intelegi? Mi se pare foarte frumos.

G.V.: O sa vii pentru prima data la Bucuresti. Cum e cind ajungi in locuri noi ?

Tricky: E foarte tare cind ajungi undeva unde nu ai mai fost niciodata. Intotdeauna e un pic mai misto in locuri de-astea.

G.V.: Care a fost cea mai memorabila experienta de concert pentru tine?

Tricky: Moscova si Sankt Petersburg clar. Atit de multa dedicatie acolo ca oamenii se urcasera pe acoperisurile cladirilor sa vada concertul a fost destul de impresionant.

G.V.: Cu ce e diferit un concert headline Tricky de un concert Tricky la un festival?

Tricky: Un concert e mult mai personal, mult mai intim, pe cind la festivaluri de obicei e totul mult mai impersonal si se pierde mult din feeling.G.V.: S-a schimbat ceva in prestatia ta live in turneul actual? Ce anume crezi ca a adus aceste schimbari?

Tricky: Sunt o multime de noi energii acum in timpul concertelor si acum sunt mult mai putin timid. Nu mai sunt introvertit, sunt mult mai pe fata si dau mult mai mult publicului.G.V.: Unde altundeva decit in Anglia ai alege sa traiesti in Europa si de ce?

Tricky: Nu stiu. Poate Spania, poate Portugalia, Italia, poate Moscova Sunt citeva locuri pe care as vrea sa le incerc, dar deocamdata habar nu am unde as vrea sa stau, pentru ca viata mea este in turneu, sunt tot timpul pe drum, asa ca nu stiu exact incotro sa o apuc.

G.V.: Crezi ca ultimul tau album poate fi relevant pentru ascultatori care isi duc viata in cartiere similare cu Knowle West - cartierul in care ai copilarit?

Tricky: Intr-un fel da, dar mai degraba nu cred, pentru ca e clar ca stilul de viata al unora poate fi foarte diferit, deci nu prea cred ca pot sa rezonez cu toata lumea.

G.V.: Crezi ca ai fi putut scrie Knowle West Boy si altcindva in trecut?

Tricky: A, in mod sigur. Fiecare album il faci pentru un motiv. De exemplu Maxinquaye a iesit mult prea de pop-star, asa ca am facut Nearly God ca sa sterg asta, intelegi, deci pina la urma nu conteaza momentul in care scrii, ci ce anume alegi tu, ce vrei tu sa scrii.

G.V.: Te astepti ca odata intors dupa 8 ani in Anglia schimbarile de acolo sa iti dea inspiratie pentru un album nou?

Tricky: Nu ma opresc niciodata din scris. Pur si simplu aleg sa nu scot albume. Nu am incetat nici o clipa sa scriu de cind m-am apucat de muzica.


credits: Phoenix & Pro FM (George Vintila)

Comenteaza
Popup detector