Interviu Hyena (castigator Burn Residency 2013)


Interviu Hyena (castigator Burn Residency 2013)

e important sa iti stabilesti de la inceput catre care dintre cele trei cluburi tintesti si munca ta sa aiba consistenta in directia respectiva

L-am prins pe Hyena, cel de-al doilea castigator Burn Residency 2013, un pic obosit dupa o seara in Ibiza. Polonezul in varsta de 23 de ani si-a castigat locul la pupitrul Cafe Mambo dupa ce s-a luptat cu Mano Andrei, despre care si-a amintit cu zambetul pe buze si in fata caruia a marturisit ca nu se astepta sa castige.


Pe numele real Jan Jecha, Hyena sta in Londra, unde studiaza Economia, si spune ca nu s-ar intoarce in Polonia, intrucant scena muzicala britanica este fantastica.


Prima sa productie lansata sub egida Burn Records este "Why?", disponibila pe Beatport.


Felicitari, cum merge rezidenta ta pana acum?


Mersi, e minunat, ne simtim foarte bine aici, Cafe Mambo e foarte tare, imi place sa lucrez cu oamenii de acolo, ne-am facut o multime de prieteni si ne traim visul.


A fost Cafe Mambo tinta ta sau ai avut o alta preferinta?


Cred ca la inceput am vrut Sankeys, dar sunt fericit cu Mambo, o multime de Dji au pus muzica aici.


Si in timpul liber mergi la Sankeys [n.r. Hyena era destul de obosit dupa o seara la Sankeys]


Nu, cred ca Space e clubul meu preferat, acolo mergem cel mai des.


L-ai invins pe Mano al nostru, te vom ura mereu pentru asta, dar felicitari. Zi-ne cum a fost runda finala.


Ultima runda a fost o nebunie totala pentru mine. Dupa doua saptamani in bootcamp cu un program infernal, eram atat de obosit ca nici emotii nu mai puteam avea. Sincer, imi doream sa se termine odata. Am crezut ca o sa pierd, pentru ca primul mix a fost foarte prost, nu stiu ce s-a intamplat, si apoi am inceput sa pun niste piese nebune, cum ar fi Blue Monday, si cred ca le-a placut pentru ca se potriveau foarte bine cu Mambo, nu trebuie neaparat sa fie club music, poti alege orice alte piese care aduc publicul in starea aia emotionala.


Ai avut vreo cadere emotionala?


N-as zice, sa fiu sincer, am fost chiar foarte relaxat pana cu vreo 4-5 zile inainte de finala si apoi am inceput sa am foarte multe emotii si nu mai puteam dormi.


Care au fost pentru tine highlight-urile competitiei?


Pentru mine, Joe Goddart, care ne-a aratat cum isi construieste track-urile, apoi mi-a placut sa stau de vorba cu Ryan Keeling de la Resident Advisor la IMS, iar Fatboy Slim a fost fun. Si ar mai fi James Rand de la SAE Insitute, masterclass-ul lui a fost foarte tehnic si concentrat pe productie.Lea tocmai a zis ca vrea sa mute aici, tu vrei sa te intorci in Polonia?


Serios? Daca vreau sa ma intorc in Polonia? Probabil ca nu. Momentan locuiesc in Londra, si acolo vreau sa ma intorc la sfarsitul verii. Probabil ca o sa fiu depresiv cand ma voi intoarce, deja m-am obisnuit cu peisajul de aici.


Te intorci la ploaie...


Da, trebuie sa ma duc mai des la plaja, sa ma bronzez.


Cateva sfaturi pentru DJii care vor sa intre in competitia Burn Residency? Tu cum te-ai hotarat sa participi?


Anul trecut, Adam Zasada, care e polonez, a castigat rezidenta la Mambo si a devenit super cunoscut in Polonia, asa ca am zis sa incerc si eu. M-am hotarat sa-mi inscriu mixul cu cateva ore inainte de deadline, dar nu eram atat de sigur pe mine. Mi-a zis un prieten ca nu am nimic de pierdut, si iata-ma. Acum nu regret nimic.


Si cum ai reactionat cand ai aflat ca ai fost selectat? Ai zis "O, Doamne, am visat dintotdeauna sa mixez la Ibiza"?


Nu, n-a fost asa. Scena muzicala din Londra e fantastica si nu m-am gandit ca Ibiza mi-ar placea atat de mult pe cat mi-am dat acum seama ca imi place. Cat despre sfaturi, as zice sa nu incerci sa fii prea competitiv, sa nu incerci excesiv de mult, ia-o usor. Dar cred ca e important sa iti stabilesti de la inceput catre care dintre cele trei cluburi tintesti si munca ta sa aiba consistenta in directia respectiva.

Comenteaza
Popup detector