The Gemini Bros: Viniluri, release-uri digitale si remixuri la artisti surpriza (interviu)


The Gemini Bros: Viniluri, release-uri digitale si remixuri la artisti surpriza (interviu)

Sa produci muzica electronica nu te ajuta decat sa fii cunoscut intr-o mica sau mare masura, dar beneficii financiare directe nu prea exista

Pentru ca ne plac cartofii prajiti si pentru ca cei doi baieti de la The Gemini Bros sunt acum pe val, le-am adresat cateva scurte intrebari care sa ne ajute sa ii cunoastem mai bine. Nu i-am intrebat nici daca au manager si cu ce label-uri au lucrat, nici pe unde au mixat si cum, ci am vrut sa ne apropiem de ei la un nivel mai personal. La intrebari ne-a raspuns Ionut Chiron. Sunteti curiosi?


The Gemini Bros vor face warm-up-ul pentru show-ul pe care DJ-ul si producatorul german Munk il va sustine sambata, 25 ianuarie, in club Control din Bucuresti su egida Beatfactor Sessions.


Bilete la Beatfactor Sessions cu Munk & Gemini Bros @ Control Club 25 ianuarie 2013


Salutare! Ca sa-i dam o nota mai personala, nu vom insista cu muzica pe care o faceti, vrem mai degraba sa mergem si spre alta directie, sa ne „imprietenim” :)


Salut Beatfactor. Multumim pentru invitatie si apreciem la randul nostru activitatea voastra asidua din ultimii ani, atat a site-ului cat si a implicarii in cazul anumitor evenimente!


BF: Multumim! Avem vesti de actualitate din partea voastra :remixul vostru pentru Blaque Panther Disco, "Pommes Frites" - lansare oficiala pe 14 ianuarie. Mandri? :)


Ha ha! Aici nu este vorba de mandrie. Blaque Panther Disco este un nume nou inclusiv in US (ca producatori ne referim), ei au numele deja consacrat in materie de evenimente. Au facut mai multe party-uri cu nume grele ca Aeroplane, Gigamesh, Plastic Plates, Daft Punk sau Tiger and Woods. De fapt noi am dat o alta fata piesei si lucrul acesta le-a placut foarte mult.


De ce suntem mandri? Pai, toata aceasta colaborare se va materializa printr-un mic turneu in US timp de 2 saptamani in cursul acestui an, dar veti afla mai multe detalii la momentul potrivit.


BF: Faptul ca deschideti pentru Munk ce inseamna pentru voi?


Inca un motiv sa ne promovam sunetul, dar sa il cunoastem si pe liderul Gomma Records in persoana. Va fi o sansa sa ii dam si un vinil semnat din partea noastra, cat si un CD promo cu productiile noastre. Avem convingerea ca intr-un timp cat mai scurt veti asculta un release The Gemini Bros semnat la Gomma Records ;)


BF: Anul asta ce planuri aveti? Bine, ce se poate dezvalui din ele, cel putin.:)


Sunt destul de multe si cam toate "secrete". Cel mai mare target este in primul rand sa lansam tot ceea ce am produs anul trecut. O sa fie cateva vinyl-uri, release-uri digitale dar si cateva remix-uri la artisti surpriza (unii cunoscuti sau necunoscuti publicului roman - dar cu siguranta nume foarte grele in industria muzicii electronice).


Pe langa productie se preconizeaza mai multe petreceri afara, reveniri in Muntenegru si Croatia, Londra dar si evenimente in Italia, Rusia, Ucraina si lista continua.


BF: Ati pus muzica intr-o gramada de locatii si probabil ati avut si nemultumiri. Ce va enerveaza cel mai mult la un club?


Singurele cluburi cu "probleme" sunt din pacate tot in Romania. Aceeasi meteahna de a cere muzica comerciala (ca la radio), exact in momentele sublime cand toti danseaza si sunt "pe mese" :) Din pacate nu exista padure fara uscaciuni! Lista e maricica, chiar Dj Optick a facut un top 10 al nemultumirilor, foarte amuzant, dar si enervant!!! [rade]


BF: Daca lasam muzica electronica deoparte, ce trupe sau genuri va mai atrag?


Ascultam si acum cu patima Pink Floyd, Erasure, Deep Forest si lista continua pana maine daca este sa dam nume. Multe soundtrack-uri ale filmelor din anii ‘70 cand muzica se facea cu orchestra in spate, sau chiar muzica electronica se facea numai cu elemente analogice. Nat King Cole, Frank Sinatra, se pun? Cred ca depinde si de starea fiecarei zile. Am avut o perioada cand ascultam mult bossa nova amandoi...


Blaque Panther Disco - Pommes Frites - The Gemini Bros remixBF: Uite, sa va intrebam si pe voi: noi chiar ne intrebam recent daca este mai rentabil sa faci muzica electronica sau sa canti cu o trupa, nu stim, de electro pop, ceva, de exemplu. Sau dati voi altul.


Sa produci muzica electronica nu te ajuta decat sa fii cunoscut intr-o mica sau mare masura, dar beneficii financiare directe nu prea exista. Singura posibilitate sunt gig-urile. Nu stim cat castiga trupele electro pop dar stiu ca sunt multe care scot o piesa si din pacate nu se mai aude nimic de ele dupa un boom...sunt putini care rezista si continua in aceeasi maniera....


BF: Care este zona voastra de rezidenta? Am vazut niste nume precum Constanta, Bucuresti, Italia. Stati separati? V-ar placea sa (mai) locuiti impreuna?


In momentul de fata eu (Ionut) m-am mutat in afara Bucurestiului, dar fratele meu sta in continuare in Bucuresti. In Constanta ne-am nascut iar in Italia am stat o perioada. Mai greu sa ne mutam acum din capitala dar viata este plina de surprize. Am locuit impreuna pana la 27 de ani, cred ca e destul ;) Fiecare e acum la casa lui...hahaha!


BF: Ce va place sa faceti in timpul liber, in afara de muzica?


O Doamne ! Sunt multe lucruri... Ne place mult sa citim, sa facem sport, sa vedem in special documentare si filme vechi. Sunt multe “altele” pe care le-am face.


Noi am practicat aproape 10 ani yachting-ul. Ne-am reintoarce la aceasta pasiune, dar infrastructura este aproape inexistenta. Totusi cu programul atat de incarcat am cam uitat de ceva vreme ce inseamna timp liber :(


BF: Multi indivizi spun ca sa faci mixuri e super usor, sa fii DJ e floare la ureche. Din experienta, ce parere aveti?


Noi nu ne consideram DJ. In ultimii 2 ani am fost axati in special pe productie, iar gig-urile au fost mai mult pe plan secundar. Dorim sa ne facem o imagine mai degraba ca si producatori. Evolutia consideram ca trebuie sa vina natural. Din pacate putini stiu ce inseamna sa ai un pick-up acasa, sa colectionezi placi, sa ai rabdare sa iti construiesti o imagine, un sunet personal. Da, este foarte usor sa legi doua piese, dar ce te faci cu publicul care a devenit din ce in ce mai selectiv si cunoscator? Poate ca suntem putin rautaciosi, dar cei care sunt in top, au in spate ani de munca si o echipa care lucreaza 24/24, 7/7…


BF: Sunt destui tineri aspiranti la o cariera la platane. Credeti ca se supraaglomereaza industria? Ce le-ati recomanda?


Sa urmeze cursul firesc al lucrurilor. Cum am ajuns in Londra sau Dortmund prima intrebare referitoare la muzica din partea promoterilor de acolo, a fost "Ce ai produs pana acum?", urmata de "Cu cine?", "La ce label-uri?", "Ai manager?" etc Nimeni nu te intreaba daca stii sa mixezi, ce mixezi si unde ai mixat, chestiile astea cam vin de la sine.


Nu cred ca se satureaza piata, cred ca tot timpul a fost asa. In timp sita cerne, iar cantitatea devine calitate. Azi sunt unii pe val, maine vor fii altii, intrebarea este: ce ramane dupa tine ca ARTIST? Intr-un an, doi, lumea a si uitat de tine, seturi memorabile vor face si altii, nu numai TU!


Multumim si succes pe mai departe!


Chudy - Keep the Beat (The Gemini Bros remix)


Comenteaza
Popup detector