Interviu Lea Dobricic (castigator Burn Residency 2013)


Interviu Lea Dobricic (castigator Burn Residency 2013)

My residency rocks! E cel mai frumos lucru din lume!

Am stat de vorba cu Lea Dobricic, una dintre cele trei castigatoare a concursului Burn Residency 2013. Leah are 28 de ani, este din Belgrad, insa planuieste sa se mute in Spania dupa ce rezidenta sa in clubul Privilege din Ibiza a introdus-o in familia ElRow.


In urma cu cateva zile, burn Records i-a lansat acesteia primul single dupa castigarea concursului. "Disconnect it" este disponibil pe Beatport.Buna Lea, felicitari! Cum te simti la Ibiza?


Mersi, ma simt minunat, e ca un vis, sa locuiesc aici e ca un vis si sunt recunoscatoare.


Era un vis pentru tine sa mixezi in Ibiza?


Da, de multi ani imi doream sa pun muzica in Ibiza, in cluburi precum Privilege, sa intalnesc toti oamenii astia si sa merg la atatea petreceri tari deci, da, pot sa zic ca e un vis implinit.


2013 e primul an in care Dj-ite au ajuns sa ia parte la competitie si tu ai si castigat.


Da, intotdeauna am crezut ca femeile pot fi DJi foarte buni, nu intotdeauna, bineinteles, cum nici toti tipii DJi nu sunt buni, dar si fetele pot s-o faca. In bootcamp am castigat prima proba, cea a mix-off-ului si dintre toti cei 18 concurenti, am fost cea mai buna, asa ca din prima zi mi-am demonstrat mie ca pot mixa mai bine decat baietii. Nu cred despre mine ca sunt cel mai bun DJ, nu sunt, dar fetele pot s-o faca. Go, girls!


Ati fost patru fete in competite, cum a fost in bootcamp printre atatia tipi?


Au fost cateva incidente, eram patru fete, toate aratam bine si eram simpatice, s-au dat la noi, da, dar in ceea ce ma priveste, eu m-am concentrat pe competitie si nu mi-a pasat de baieti, am petrecut intens, ma trezeam de dimineata, ma concentram toata ziua pe ce aveam de facut si seara petreceam din nou.


Lumea stie de tine in Serbia, cum te-ai decis sa te inscrii in competitia burn?


Nu eram rezidenta in Serbia, dar lumea ma stia. Am aflat de competie si am zis "Hai sa incerc" pentru ca Ibiza era visul meu si am vrut sa vad daca sunt capabila sa castig si sa vin aici. Si am castigat.


Care au fost highlight-urile bootcamp-ului Residency pentru tine?


E destul de greu sa aleg acum, pentru ca s-au intamplat o multime de lucruri extraordinare, mi-au placut Maceo Plex, Steve Lawler, Fatboy Slim a fost foarte fun, care a zis "Nu sunt un tip foarte tehnic, cred ca voi [n.r. concurentii] ma puteti invata mai mult decat eu pe voi", dar a fost tare, a inventat propriile reguli pentru DJi, am ras foarte mult. Apoi au mai fost o excursie minuntata cu barca, cine, pranzuri, cele mai tari opening parties.


Scrie in biografia ta ca ai studiat matematica si fizica pentru a-ti perfectiona skills-urile de productie.


E cam mult spus, cand cream sunete mi-am dat seama ca sunetele sunt matematica si a trebuit sa invat cate ceva despre frecvente, dar nu matematica si fizica. Urasc matematica!


Cum merge rezidenta ta pana acum? In seara asta mixezi.


Da, pun muzica in seara asta, si weekendul trecut am mixat la cel mai tare festival, Monegros,

si la un after-party foarte tare in Barcelona si la o multime de petreceri tari. Sunt foarte, foarte fericita. My residency rocks! E cel mai frumos lucru din lume!Banuiesc ca esti foarte trista ca va trebui sa te intorci acasa?


(rade) Nu, pentru ca ma gandesc sa ma mut aici, in Barcelona. Cei de la ElRow m-au primit in familia lor si chiar cred ca locul meu e aici, printre ei. Asta e prima data cand declar ca vreau sa ma mut aici, deci ai exclusivitate (rade).


Cum e scena de muzica electronica in Serbia?


Eu stau in Belgrad, care e un oras foarte fun, insa in ultimul timp sunt ceva probleme cu politia care inchide cluburile la 4 dimineata, dar lasand asta la o parte, avem o multime de DJ foarte buni, avem Exit-ul care e printre cele mai mari festivaluri din lume, iar anul asta am fost invitata sa inchid Dance Arena. Mi-au tremurat picioarele, am zis ca nu pot s-o fac, dar a fost o experienta de neuitat. Scena din Serbia e ok, a fost mai buna in trecut, dar cred ca isi revine, au fost doi ani de criza in care s-au inchis multe cluburi, dar incepe sa-si revina.


Si o ultima intrebare: de ce ai recomanda competitia burn Residency unui DJ?


Pentru ca iti deschide toate usile. Pentru ca daca castigi, si chiar daca nu castigi decat etapa locala, ajungi sa-ti faci o multime de contacte si sa traiesti experienta asta si sa devii cunoscut la tine in tara cand te intorci. Iar daca ajungi sa castigi, nu exista cuvinte care sa descrie sentimentul, trebuie sa-l simti, este minunat.Foto main: Vladimir Milosevic

Comenteaza
Popup detector