Interviu cu Shlomi Aber


Shlomi Aber este unul dintre cei mai influenti artisti ai ultimilor ani, iar impactul sau pe scena internationala este masiv.


Motivul principal este o „inflatie” de aprecieri din partea publicului care-l caracterizeaza drept o persoana care defineste stiluri. Mai mult, intr-un comentariu pe „Radio 1” s-a conturat un alt posibil motiv pentru care productiile sale s-au bucurat de un asemenea succes: „Indiferent de intensitate, trebuie doar sa-ti atinga mintea, corpul si sufletul in acelasi timp. Asta numesc eu un disc bun”.


Cititi un scurt interviu cu Shlomi Aber, unul din artistii prezenti la Delahoya 2012.


Care a fost cea mai mare provocare din punct de vedere muzical cu care te-ai confruntat pana in prezent?

Shlomi Aber: In zilele noastre piata e supraincarcata cu artisti si este foarte usor sa scoti muzica in era digitala. Nu e usor sa te remarci in conditiile in care in fiecare zi sunt lansate 70-100 de piese noi.

Care este clubul tau preferat si ce anume crezi ca face ca un club sa fie cel mai bun?

Shlomi Aber: Exista multe cluburi bune si ar fi greu sa aleg doar unul, insa trebuie sa spun ca romanii trebuie sa fie mandri cu privire la scena muzicii electronice, nu datorita cluburilor, ci datorita publicului, care este de fapt mult mai important.

Ce parere ai despre noile dispozitive precum Ipad-urile? Crezi ca sunt potrivite pentru a produce muzica?

Shlomi Aber: In niciun caz. Eu inca folosesc sculele clasice si produc totul de la zero in mod analog. Noile dispozitive nu vor putea produce niciodata sunete adevarate.

Ai vreun ritual care precede intrarea in studio sau pe scena?

Shlomi Aber Nu, nu am obiceiuri specifice, ma las purtat de atmosfera. Totusi trebuie sa beau ceva inainte de a intra pe scena, dar si in timpul spectacolului pentru ca ma ajuta sa ma conectez cu publicul, pentru ca nu consum droguri.

Unde preferi sa pui muzica, in aer liber sau in spatii inchise?

Shlomi Aber: Prefer un echilibru intre cele doua, desi sunt mai mult pentru spatii inchise. Atmosfera este intotdeauna mai buna in interior, precum si comunicarea cu publicul sau calitatea sunetului.

Ce asteptari ai de la festivalul Delahoya?

Shlomi Aber: Intotdeauna am parte de experiente minunate in Romania, abia astept sa pun muzica pentru publicul roman.

La ce ar trebui sa ne asteptam in viitorul apropiat de la Shlomi Aber?

Shlomi Aber: Luna viitoare va fi lansat noul meu EP Rough Steps la casa de discuri Desolat a lui Loco Dice, apoi un remix cu Luciano la casa mea de discuri, BeAsOne, precum si alte proiecte mari planificate pentru 2012... abia astept.






Comenteaza
Popup detector