Interviu cu Pete Tong


Interviu cu Pete Tong

Apreciem ce se intampla in Miami si Amsterdam, dar am considerat ca Ibiza trebuie sa aibe o conferinta proprie, deoarece joaca un rol atat de important.

DJ-ul si producatorul britanic Pete Tong a vorbit intr-un interviu acordat recent agentiei IMD, despre conferinta International Music Summit care va avea loc in Ibiza in perioada 27-29 mai.


IMD: Pentru toti cei ce nu stiu, povesteste-ne despre International Music Summit!

Pete Tong: International Music Summit este o conferinta intima de calitate, care are loc in Ibiza, casa spirituala a muzicii dance, si are ca scop reunirea celor mai importante nume ale industriei muzicii electronice pentru trei zile de conferinte si dezbateri. Este o oportunitate de a schimba idei si strategii pentru a face industria cat mai puternica si competitiva pentru viitor.

IMD: Cum a pornit acest proiect?

Pete Tong: Toti partenerii au o pasiune pentru aceasta industrie si o mare parte din ei apreciaza Ibiza. Ne-am gandit ca avem o oportunitate sa cream un nou tip de conferinta la inceputul sezonului pe insula. Am vrut sa cream un eveniment care aduce beneficii industiei muzicale, dar si insulei.Apreciem ce se intampla in Miami si Amsterdam, dar am considerat ca Ibiza trebuie sa aibe o conferinta proprie, deoarece joaca un rol atat de important.

IMD: Conferinta se va tine la Ibiza Gran in acest an, de ce schimbarea?

Pete Tong: Cred ca este o evolutie naturala dupa succesul si feedback-ul inregistrat anul trecut. The Gran este o locatie noua foarte importanta a insulei, care ofera facilitati la standarde ridicate si zone apropiate pentru evenimentele care vor avea loc de-a lungul celor trei zile. Ibiza este o locatie fantastica.

IMD: De ce ai simtit ca trebuie sa te implici in organizarea unei conferinte de genul acesta?

Pete Tong: Am facut parte din aceasta indutrie toata viata si am considerat ca in acest fel imi pot folosi experienta acumulata pana in acest moment.

IMD: IMS s-a parteneriat cu trustul Hepatitis C, cum s-a intamplat asta?

Pete Tong: Au vazut ce am reusit noi sa facem anul trecut si ne-au contactat pentru a ne implica si pentru a promova munca lor. Cred ca este o miscare pozitiva pentru ambele organizatii.

IMD: Anul trecut ati inregistrat un succes rasunator, cu o multime de artisti care au spus ca au facut mai multe lucruri benefice industriei in cele trei zile, decat in ani de mers la alte conferinte. Cum te-ai simtit?

Pete Tong: Foarte mandru si fericit pentru Ibiza. Am fost foarte multumit ca am condus o conferinta de asa calitate pe insula.

IMD: Poti sa ne dezvalui cateva topicuri din acest an? Cum sunt ele relevante pentru ce se intampla azi in industria muzicii electronice?

Pete Tong: Credem ca am realizat un tabel unic si indraznet de teme si discutii anul trecut, iar in acest an vom incerca sa fie cel putin la fel, daca nu chiar peste cel din 2008.

IMD: Spune ceva despre Grand Finale. Am auzit ca va fi ceva incredibil.

Pete Tong: Am muncit din greu sa inbunatatim relatiile cu autoritatile din Ibiza anul trecut si suntem foarte multumiti ca in acest an ne-au permis sa organizam evenimentul in cetatea din orasul vechi.

IMD: Am inteles ca IMS-ul are suportul autoritatilor din Ibiza in acest an, ceea ce este o reusita remarcabila.

Pete Tong: Cum am spus si inainte, am vrut ca ei sa participe in acest an, asa ca au venit si au participat la organizare. Au fost placut impresionati de ce au vazut asa ca ne-am inteles cu ei sa ne sustina intr-un mod mai prietenesc. Speram ca relatia sa se imbunatateasca de la an la an si IMS sa devina unul dintre cele mai importante evenimente de pe insula.

IMD: Ati avut 300 de invitati anul trecut, iar in acest an au fost anuntati 400. Asa vor merge lucrurile pe viitor?

Pete Tong: Vrem ca aceasta conferinta sa ramana intima in continuare, dar evenimentele din cadrul ei sa devina foarte populare in randul consumatorilor. Sonar este un exemplu de urmat.

IMD: Care a fost cel mai important moment pentru tine al IMS-ului de anul trecut?

Pete Tong: Sa vad 300 dintre colegii de breasla unul langa altul timp de trei zile, participand la fiecare dezbatere. A fost incredibil.

IMD: Tom Middleton & Soul Avengerz au compus o piesa in direct anul trecut la conferinta. Va putea fi egalata in acest an performanta?

Pete Tong: In acest an Dirty Vegas vor produce anthem-ul IMS in fata multimii si vor fi urmati de remixul celor trei Above & Beyond. Asta spune totul.


IMD: Crezi ca mai este nevoie de inca o conferinta?

Pete Tong: Cred ca este nevoie de o conferinta unica intr-un loc care aduce multe beneficii industriei muzicale, artistilor, producatorilor si promoterilor. Ibiza ne-a inspirat si rasplatit pe fiecare in parte de-a lungul timpului si cred ca merita sa aibe aceasta conferinta, iar comunitatea clubbing va beneficia de asta din plin.


IMD: Ai sa mixezi si tu?

Pete Tong: Da! Voi mixa inainte de Basement Jaxx care isi vor prezenta noul show live. Tot live vor concerta si Filthy Dukes, iar eu voi mixa alaturi de Rob da Bank.


IMD: Poti sa-mi spui ceva despre showcase-urile de seara?

Pete Tong: Am decis sa invitam cateva label-uri. Asa ca miercuri la Grial vom avea Rekids si Barraca din Spania. Joi avem Toolroom si Pacha Recordings. Ei vor aduce si DJ-i precum Radio Slave, Adam Grant, Mark Knight, Funkagenda, MYNC si Sarah Main care vor mixa, iar in fiecare noapte Pioneer vor sustine petreceri cu Sander Kleinenberg, Tom Middleton si Sarah Main.


The International Music Summit va avea loc in perioada 27-29 mai la Ibiza Gran. Biletele sunt disponibile pe site-ul www.internationalmusicsummit.com.

Comenteaza
Popup detector