Interviu cu Joachim Garraud


Interviu cu Joachim Garraud
TAGS:
interviu 


Am mixat la o alta petrecere in Rusia decat cea la care eram invitat! Am mers dupa un alt tip la aeroport, si chiar daca m-am distrat foarte bine in club, seara s-a sfarsit in momentul in care am fost sunat de celalalt promoter care ma cauta cu disperare! Am fost rapit de un alt promoter si am mixat la alta petrecere!

Artistul francez Joachim Garraud vorbeste in cadrul unu interviu oferit agentiei Kish Communications despre noua sa compilatie realizata pentru Toolroom Knights, despre artistii sai preferati, despre cele mai interesante momente ale carierei si despre multe altele.

Alaturi de Laurent Garnier, Joachim Garraud a debutat in cariera de DJ in The Boy, un club parisian, considerat a fi cel care a promovat fenomenul techno in Franta. In scurt timp, Joachim Garraud si-a descoperit si veleitati de producator, a lucrat cu David Guetta, Jean-Michel Jarre, Paul Johnson, Deep Dish, David Bowie, OMD, Kylie Minogue, Mylene Farmer, Cassius, Ceronne, Moby si Robbie Rivera.

In 2000 Joachim a fost co-productor al albumului "Just A Little More Love" (David Guetta), vandut in 200.000 de exemplare, numai in Franta. Primul single "Love Don’t Let Me Go" a ajuns direct pe locul 1 in chart-urile dance si a inregistrat un record de vanzari - 500.000 de copii. Au urmat "Money","The World Is Mine" si "Guetta Blaster". Garraud a remixat pentru artisti ca OMD, Kylie Minogue, Cassius & Cerrone.


Joachim Garraud

A fost nominalizat la un premiu Grammy si a produs un show radio, ZEMIXX (primul podcast din Franta), cu 300.000 de vizitatori unici saptamanal.

Recent a fost desemnat Best French DJ, in cadrul Night Trophy, ocupa locul 27 in DJ Mag Top 100, a fost ales Best Electro DJ of The Year, Best French Producer si Best French DJ @ Burn FG DJ Awards.

Cu o astfel de cariera Garraud a devenit alegerea ideala pentru noul volum al compilatiei "Toolroom Knights".

BeatFactor: Esti un fel de super-star in tara natala Franta, dar pentru cine nu este familiar cu muzica ta, ne poti descrie sound-ul tau?

Joachim Garraud: Sound-ul meu vine din viitor. Serios, sound-ul meu este 100% pentru ringul de dans. Incerc sa produc si sa mixez piese care ii fac pe oameni sa danseze, asta fiind o prioritate. Daca in acelasi timp pot aduga un vibe pozitiv, care sa-i faca pe oameni fericiti, e perfect. Deci sa spunem ca sound-ul este unul Electro-Techno pozitiv.

BeatFactor: Tocmai ai compilat un album Toolroom Knights – cum a luat nastere ideea?

Joachim Garraud: Sunt foarte mandru si fericit sa fiu primul DJ si producator francez care are aceasta ocazie. Toolroom este cel mai bun label din Marea Britanie si s-ar putea sa fie si cel mai bun din lume in acest moment. Mark Knight si George, care coordoneaza totul la label, sunt atat de atenti cand vine vorba de o lansare. Colaborarea cu Toolroom era unul dintre visele mele, asa ca sa aleg piese, sa produc melodii exclusive si sa le compilez, a fost o experienta uimitoare. Sunt chiar foarte entuziasmat si abia astept sa fie lansata.

BeatFactor: Ai produs doua piese exclusive pentru compilatie si ai remixat trei – povesteste-ne.

Joachim Garraud: Ideea era sa produc cateva piese exclusive pentru acest proiect; aveam cateva idei si cateva piese in „work in progress area”. Sunt norocos ca mixez aproape in fiecare noapte pe un teritoriu diferit, asa ca mi-am ales cele mai bune productii, care au prins pe ringul de dans si le-am inclus pe albumul Toolroom Knights. Asa ca doua piese sunt 100% exclusive: ‚No Techno In This Room Please’ si ‚Miami in BS’. Pe langa cele doua, am mai adaugat trei remixuri noi: BBE – ‚Seven Days and One Week’ (unul dintre favoritele mele), Steve Aoki - ‚Deadmeat’ si Paganini Traxx – ‚Zoe’, lansate aici pentru prima data.

BeatFactor: Ai remixat doua piese legendare ‚ BBE – ‚Seven Days and One Week’ si Paganini Trax ‘Zoe’ – te-ai gandit ca oamenii ar putea avea reactii negative in legatura cu aceste remixuri?

Joachim Garraud: Desigur, ca remixer nu sunt intotdeauna confortabil cu ideea de a remixa piese legendare ale unor artisti precum BBE sau Paganini! Productiile originale sunt atat de cunoscute si chiar nu e usor sa faci un remix mai bun decat originalul. Cred ca remixurile mele sunt foarte diferite fata de originale, dar pastreaza feeling-ul de baza, fara sa ucida spiritul piesei.


Joachim Garraud

BeatFactor: Care sunt piesele tale favorite din tracklist?

Joachim Garraud: Este ca si cum ai intreba o mama care sunt copiii ei favoriti! Este greu. Imi plac toate piesele. Le-am ales una cate una si chiar imi plac toate.

BeatFactor: Ai o istorie impresionanta in muzica electronica – care au fost cele mai memorabile momente?

Joachim Garraud: Unul dintre ele va fi cu siguranta lansarea compilatiei! Sa lucrezi cu David Guetta si sa fii co-producator de piese este foarte interesant. A facut remixuri pentru David Bowie si Deep Dish. Am mxiat in fata a 1.5 milioane de clubberi pe strazile Berlinului la evenimentul Love Parade. Tota viata mea a fost un highlight, sunt foarte norocos.

BeatFactor: Momentele mai putin fericite?

Joachim Garraud: Am mixat la o alta petrecere in Rusia decat cea la care eram invitat! Am mers dupa un alt tip la aeroport, si chiar daca m-am distrat foarte bine in club, seara s-a sfarsit in momentul in care am fost sunat de celalalt promoter care ma cauta cu disperare! Am fost rapit de un alt promoter si am mixat la alta petrecere!

BeatFactor: Care este cel mai bun club in care ai mixat?

Joachim Garraud: Nu a fost un club, era un dome in aer liber din desertul Nevada, SUA. Ma duc in fiecare an la festivalul Burning Man si ma simt cel mai bine. Este gig-ul meu preferat. 57.000 de oameni petrec in nestire timp de 7 zile si 7 nopti non-stop! Toata lumea este imbracata ca naiba, nimeni nu poarta haine normale! Audienta este incredibila si oamenii sunt complet nebuni...iubesc acel loc.

BeatFactor: Cine ai vrea sa-ti remixeze piesele?

Joachim Garraud: Prodigy, Underworld sau Chemical Brothers.

BeatFactor: Ca artist ai o viziune foarte larga, crezi ca acest lucru iti limiteaza indemanarea ca DJ sau o perfectioneaza?

Joachim Garraud: Cred ca este o oportunitate enorma ca in meseria de DJ sa incerci sa faci lumea sa danseze. Pot sa mixez mai mult techno, mai mult electro sau imi iau Keytar-ul si tin audienta pe ringul de dans.

BeatFactor: Ai fost nevoit sa risti vreodata? Muzical vorbind.

Joachim Garraud: In timpul Love Parade-ului din Berlin. Mi-am inceput gig-ul cantand tema „Meet Her At Love Parade” si folosind live Keytar-ul. Faza proasta a fost ca nu am avut timp de repetitii si de invatat notele! Asa ca in doua minute inainte de show trebuia sa invat tema, nota cu nota. Din fericire am reusit si am cantat-o, dar sa incerci ceva nou in fata a 1,5 milioane de oameni fara repetitie, e un lucru cam prostesc cred!


Joachim Garraud

BeatFactor: Care a fost cel mai bun artist cu care ai colaborat?

Joachim Garraud: Nu pot spune nume, foarte multi sunt atat de interesanti din diferite motive! De la Basement Jaxx la Mister Loiseau, sau de la Kylie Minogue la David Guetta...Mi-a facut mare placere sa colaborez cu acesti artisti.

BeatFactor: Cei mai dificili?

Joachim Garraud: Inca o data zic ca nu pot da nume, foarte multi sunt dificili din diferite motive! De la Basement Jaxx la Mister Loiseau, sau de la Kylie Minogue la David Guetta...a fost foarte greu sa colaborez! LOL!

BeatFactor: Ce piesa ti-ai dori sa fie scrisa de tine?

Joachim Garraud: ‚Blue Monday’ de la New Order. Iubesc acea piesa, iubesc productia si sound-ul ei. Sau in alt stil ar fi ‚Song for a Guy’ – Elton John.

BeatFactor: Care este cel mai ciudat lucra care ti s-a intamplat la un gig?

Joachim Garraud: Poate cand niste oameni au inceput sa faca sex pe scena! Serios, trebuie sa veniti la festivalul Burning Man pentru a vedea astfel de lucruri!

BeatFactor: Care este topul tau 5?

Joachim Garraud:

Daft Punk - Rolling and Scratching

Kraftwerk - Radioactivity

Underworld - Rez

Craig Armstrong - Weather Storm

Cliff Martinez - Is That What Everybody Wants

Prodigy - Smack my Bitch up

Michael Jackson - Billie Jean

Aici sunt 7! :)

Comenteaza
Popup detector