Interviu cu Danny Howells


Interviu cu Danny Howells

Stiu ca in ochii oamenilor precum Hawtin sunt vazut precum un limitat, pentru ca nu tai firul in patru, dar chiar sunt de parere ca odata ce mixul e bun, nu mai are nici un rost sa-l diseci.

Danny Howells vorbeste intr-un interviu acordat agentiei IMD.DJ despre cea mai noua compilatie de-a sa, lansata la Renaissance, despre calitatea muzicii house de astazi si multe altele.

Mai multe informatii despre compilatia Renaissance: Mix Collection mixata de catre Danny Howells puteti gasi AICI.

Englez la origine, Danny Howells si-a inceput cariera la celebrul club "Bedrock" la Hastings Pier alaturi de John Digweed si Pete Tong. Anii dedicati amanuntelor si detaliilor, l-au plasat pe Danny in randul celor mai buni DJ ai lumii, fiind el insusi cap de afis la multe evenimente! Danny a fost primul care a prezentat lumii in 2003, noua serie de la Global Underground - "24:7". .Music for Day and Night... Anul acesta revine la prestigiosul label pentru a mixa compilatia GU #027 Miami, lansata dupa cum spune si titlul la Winter Music Conference, in martie 2005.

Danny Howells este la fel de proaspat si binedispus ca si prima oara cand a venit in Romania. Mixeaza la fel de mult atunci cand i se ofera ocazia si nu se sfieste sa vorbeasca despre lucruri mai personale.

De atunci si pana astazi, Danny Howells a avut zeci, poate chiar sute de gig-uri prin toata lumea; a mixat inclusiv in Romania de mai multe ori. Il apreciaza foarte mult pe Livio, de pe scena locala a muzicii electronice, si vine de fiecare data cu placere in Romania.

IMD Cum ai construit acest mix Renaissance?

Danny Howells Nu am avut nici o idee unde va duce acest mix, sau cum sa-l abordez muzical. Am trecut prin toata muzica, prin diferite perioade de timp si stiluri din ultimii trei ani si am ales ce-mi placea mai mult. Nu ma tem ca muzica mai veche poate face CD-ul sa nu fie mai la zi sau in trend, pentru ca sper sa isi gaseasca locul in colectiile multor oameni pentru o vreme. Odata ce am ales toate piesele, am realizat ca multe dintre ele erau deep house si asta mi-a dat o linie pe care sa continui.

IMD Renaissance au o reputatie importanta in sfera compilatiilor. Cum te simti acum cand ai posibilitatea sa contribui la aceasta serie?

Danny Howells Ei bine este al doilea CD care il fac pentru ei, dar este primul pe care il fac de unul singur. Este o oportunitate mare. Respect enorm aceasta companie, care are si o istorie importanta in muzica.

IMD Cum ai descrie sound-ul acestui mix?

Danny Howells Este un house care pleaca de la foarte deep si urca cu timpul, insa cu o linie melodica foarte relaxanta si calda. Nu am simtit nevoia sa produc minimal. Cred ca este destul de mult minimal peste tot. Am folosit doar muzica de care sunt pasionat si sper ca aceasta sa mai incante si in anii urmatori.

IMD Cum ai ales piesele pentru mix?

Danny Howells Primul lucru pe care l-am facut cand am aflat ca voi mixa o compilatie, a fost sa ma duc in studio si sa-mi testez propriile productii. Am facut vreo 10 piese sau mai multe, iar in timp ce le-am ascultat de multe ori, mi-am dat seama ca cel mai bine pentru aceasta compilatie ar fi un sound cat mai deep si funky. Apoi, asa cum v-am mai spus, m-am uitat in colectia mea, am gasit piese care nu prea au fost folosite, cele mai multe dintre ele fiind lansate doar pe vinyl.

IMD Vrei sa spui ca politica ta muzicala ca DJ-I se reflecta?

Danny Howells Da. Asta arata cam unde as vrea sa ajung pe termen lung. Nu vreau sa mixez seturi mizerabile la 60 de ani. Scopul meu ca DJ-i este sa scap de evenimentele mari si sa ma pot concentra doar pe pasiunea mea muzicala. Ador muzica deep, cat si cea experimentala si asa vreau sa ajung pe viitor.

IMD A fost diversitatea muzicala un scop important in producerea acestui CD?

Danny Howells Acest CD nu este atat de diversificat precum a fost Choice sau 24/7. As putea sa fac un mix dubstep sau unul drum and bass foarte repede. Insa asa sunt coplesit de posibilitati. CD-ul acopera o arie mare de house, insa este in aria in care ma situez si eu muzical, in general la inceputul serii in club.

IMD: Acesta este primul mix-CD din ultimii trei ani. Ce comparatie ai face intre acest album si precedentele?

Danny Howells Cred ca le completeaza. Sunt doua CD-ri mai vechi pe care inca le ascult: Choice si 24/7, iar acest album completeaza lista.

IMDCe crezi despre calitatea muzicii de pe scena muzicii house de astazi?
Danny Howells Este incredibila. Desigur sunt si foarte multe mizerii, dar avem cea mai fresh si inovativa muzica din ultimii ani.

IMD Lasand la o parte CD-ul, cat de incarcata este agenda ta ca DJ-i?

Danny Howells In acest an va fi plina. Iar dupa ce voi termina de promovat CD-ul, ma voi intoarce sa produc muzica.

IMD Sunt show-uri care urmeaza si esti interesat special?

Danny Howells Abia astept sa ma intorc in Australia si mai sunt cateva gig-uri nord-americane, de care sunt incantat de asemenea.

IMD Ce metoda de mixat preferi: vinyl sau CD?

Danny Howells Amandoua. Stiu ca in ochii oamenilor precum Hawtin sunt vazut precum un limitat, pentru ca nu tai firul in patru, dar chiar sunt de parere ca odata ce mixul e bun, nu mai are nici un rost sa-l diseci. Este si o insulta pentru unii daca le pui piesa si le folosesti doar o linie. Imi place cum alti producatori isi aranjeaza muzica, ma inspira sa fac si eu la fel.

IMD Care este clubul preferat unde ai mixat?

Danny Howells In trecut, Arc/Vinyl din New York, acum Stereo din Montreal.

IMD Producatorul favorit al momentului?

Danny Howells Prea multi sa-i pot mentiona. Verificati coperta albumului.

Arma secreta din record-box?

Propriile mele piese

IMD Cea mai urata experienta din spatele pupitrului?

Danny Howells Atunci cand vin toate ridicolele la tine calme, care se poarta ok si tipa deodata ai ceva mai rapid? Piss off!

The Mix Collection semnata Danny Howells va fi lansata pe data de 8 septembrie la Renaissance.


Comenteaza
Popup detector