Interviu cu DJ Premier


Interviu cu DJ Premier
TAGS:
interviu  dj premier 


Indiferent de instrumentul la care vrei sa canti, trebuie sa-i cunosti pe cei care au facut istorie in acea zona.

Dj Premier este dintre cei mai importanti 5 producatori muzicali ai lumii, The New York Times declarandu-l "cel mai talentat dj din istorie". Cititi mai jos un scurt interviu cu DJ Premier, luat de catre colegii nostri de la Vedeta.ro.

De-a lungul carierei, Dj Premier s-a afirmat alaturi de Guru in proiectul Gang Starr, insa a mai lucrat cu nume grele din industria muzicala mondiala, precum: Christina Aguilera, Maroon 5, Limp Bizkit, Jay-Z , Nas, Snoop Dogg sau Neneh Cherry.

Cu ocazia show-ului de la Bucuresti, Dj Premier isi va prezenta si primul material de studio, intitulat "Beats that Collected Dust".

De partea cealalta, Blaq Poet este un MC puternic, care-si pune amprenta de fiecare data cand lanseaza un track.

El a debutat in gasca Screwball, dupa care a imbratisat cariera solo. El este semnat la labelul Year Round Records, detinut de Dj Premier.

Vedeta.ro: Esti unul dintre primii producatori care au adus elemente din Jazz in Hip-Hop. Care sunt muzicienii care te-au influentat cel mai mult?

DJ Premier: Bunicul meu, care a fost muzician de jazz. A cantat la bass, chitara si trombon. A fost un om extraordinar. Apoi l-as aminti pe James Brown. El a creat genul funk si acest gen m-a hipnotizat inca din prima zi. In zona producatorilor, Marley Marl a fost omul. Nimeni nu a produs Hip-Hop ca el. Ar mai fi Stanley Clarke si Louis Johnson de la Brothers Johnson, pentru ca ii iubesc pe basisti. Lista poate continua cu Neil Peart, Angus Young ( AC/DC ), Quincy Jones, Miles Davis sau Rick Rubin.

Vedeta.ro: Exista vreun muzician cu care ti-ai dorit sa lucrezi si inca nu ai reusit? Care ar fi acesta?

DJ Premier: Angus Young de la AC/DC , U2 , Busta Rhymes, Sting , Beastie Boys, Mary J Blige , Jon Anderson (Yes) si Dr Dre. Bineinteles sa nu-l uit pe Michael Jackson.
Vedeta.ro: Ma intreb daca se va ajunge in momentul in care cariera ta sa fie studiata in scoli?

DJ Premier: Deja se intampla. 9th Wonder are un curs la North Carolina Central University.

Vedeta.ro: Care ar fi sfatul tau pentru tinerii muzicieni? Care este cel mai important lucru pentru a fi un bun cantaret sau compozitor?

DJ Premier: Trebuie sa studiezi muzica in toata bogatia ei si sa o respecti. Asta ar fi primul lucru. Apoi trebuie sa-i studiezi pe artistii care au fost inaintea ta si care si-au pus amprenta asupra muzicii. Trebuie sa fii intotdeauna deschis si sa asculti orice: de la rock la pop, country, jazz, soul, hip-hop sau blues. Indiferent de instrumentul la care vrei sa canti, trebuie sa-i cunosti pe cei care au facut istorie in acea zona. Daca muncesti mult si te perfectionezi, maestri care inca sunt in viata, te vor vedea ca pe un continuator al muncii lor.


credite: Vedeta.ro

Comenteaza
Popup detector