DJ Kool - din Vest in toata tara


DJ Kool - din Vest in toata tara
TAGS:
interviu  dj kool 


Un DJ trebuie sa fie complex, sa stie sa se descurce in orice situatie! Muzica de la noi din club e buna ..dar depinde de cine o pune

DJ Kool s-a nascut pe 29 iulie 1975 in Arad. Primul sau contact cu muzica a fost la varsta de 12 ani, cand a pus mana pe o revista pop rock din Ungaria. Primul vinil cumparat a fost un album Queen. Cititi un interviu cu DJ Kool despre planurile sale actuale, progressive si altele.

Kool face parte din primul front de DJi care au existat de la inceput in Romania. Si-a capatat in timp statutul de veteran, atat prin vechime, cat si prin stilul muzical abordat.

Isi gaseste corespondent in activitatea muzicala a lui Digweed, iar in ultimii ani a inceput din ce in ce mai mult sa mixeze in Bucuresti.

A trecut cam prin toate cluburile din Romania de-a lungul timpului, iar cine l-a ascultat live poate spune ca l-a ascultat pe Kool.

Kool are o relatie speciala cu Ungaria, intrucat a mixat acolo de multe ori, iar muzica a fost foarte bine primita. La ora actuala, DJ-ul roman se mentine fresh si are planuri mari pentru anul 2009.

Beat Factor: Biografia ta sugereaza ca esti prezent in clubbing-ul romanesc inca de la inceputuri, din 1991. Te consideri un veteran (cu ghilimelele de rigoare) astazi?

DJ Kool: Da, cam asa ceva ..Stand mai aproape de vest, am ajuns sa am contact de la o varsta frageda cu muzica electronica ...care ulterior m-a ajutat.

Beat Factor: In Romania te-ai impus drept un promotor constant al unui stil de muzica electronica din ce in ce mai putin abordat, din aria progressive-ului. Ce parere ai despre muzica din cluburile de la noi la ora actuala?

DJ Kool: Muzica progressive cand a aparut a fost draguta ...Dar au trecut ani peste ea si de vreo 4 ani am trecut si eu de faza asta. Un DJ trebuie sa fie complex, sa stie sa se descurce in orice situatie! Muzica de la noi din club e buna ..dar depinde de cine o pune:P

Beat Factor: Cine este Kool si care este povestea numelui tau?

DJ Kool: Kool e Kool, cine sa fie? Numele il am de pe vremea Discolandului din Timisoara, de prin 97. Pacha man mi l-a daruit.

Beat Factor: Se stie ca ai o conexiune foarte stransa cu scena de club din Ungaria. Povesteste-ne cum stau lucrurile acolo ce public merge la petreceri, ce muzica se pune, ce DJ-i vin, ce valori au clubberii de acolo?

DJ Kool: Scena din Ungaria e mai dezvoltata decat la noi, mai organizata: cu reviste, mixuri cu DJi scoase oficial. DJii care vin sunt cam aceiasi, dar e o tara mai libertina ca a noastra si ies evenimentele mau reusite:)

Beat Factor: Ce muzica se mai gaseste la ora actuala in case-ul tau?

DJ Kool: Doar muzica faina.

Beat Factor: Ce background muzical ai?

DJ Kool: Unul mai deep si cu multa logica.Beat Factor: Cum arata pentru tine o petrecere perfecta, sau aproape de perfectiune? Daca ai experimentat asa ceva relativ recent, poti sa ne povestesti cate ceva.

DJ Kool: Petrecerea perfecta e la mine cand vad lumea multumita. Au fost multe anul trecut - de la Kudos la Kecel Festival ..pana la Targu Jiu.


Beat Factor: Ce parere ai despre curentul house / deep house care a inviat in ultimul timp in Romania?

DJ Kool: Nu a inviat ..el exista tot timpul, dar era mai putin promovat.

Beat Factor: Cu ce te ocupi in timpul liber?

DJ Kool: Care timp liber ...cat ai stat dupa interviul asta:))

Beat Factor: Crezi ca este bine ca muzica dance a atins un punct mainstream?

DJ Kool: Mai bine muzica dance decat manele. De la muzica dance se trece mai usor la muzica cu ritm.

Beat Factor: Tehnic vorbind, folosesti mai mult CD-uri la ora actuala. Crezi ca este bine ca tehnologia s-a strecurat discret dar sigur in muzica electronica?

DJ Kool: Nu prea ai alte posibilitati. Traiesti in Romania; nu au toate cluburile plataneUn DJ bun trebuie sa stie sa mixeze pe orice echipament.

Beat Factor: Ce planuri pe urmatoarele luni ai la ora actuala? Urmeaza vreun proiect despre care ai vrea sa ne spui cate ceva?

DJ Kool: Planuri si proiecte sunt multe. Ma intereseaza mai mult vestul tarii acum, stand din nou in Arad. O sa organizez mai multe evenimente cu diferiti DJ (Guy J, Jimmy Van M, David K). Pe langa asta mai si producem sub numele de Reubens, avand si casa noastra de productie Mystic N.O.M Records.

Beat Factor: De ce crezi ca din ce in ce mai multi tineri vor sa devina DJ-i astazi? De ce a devenit DJ-ing-ul un trend?

DJ Kool: Multi vor sa fie crezand ca e simplu :)) Dupa primul an isi dau seama ca e mai greu decat credeau, si la 5 ani deja fac si bani ! Crezi ca e trend asta!

Beat Factor: Ai putea sa le recomanzi cititorilor cateva label-uri care ti se par tie reprezentative pentru muzica electronica?

DJ Kool: Supllements Facts, Bedrock, Emfire, Cocoon.Comenteaza
Popup detector