Above & Beyond - muzica trance versus sound eclectic


Above & Beyond - muzica trance versus sound eclectic

cel mai important lucru a fost sa ne concentram pentru a face cea mai buna muzica pe care suntem in stare sa o facem, fara sa acceptam niciun compromis.

Above & Beyond sunt trei artisti care fac muzica impreuna de mai bine de 7 ani. Format din Jonathan "Jono" Grant, Tony McGuinness si Paavo Siljamki, grupul este faimos pentru remixuri si productii de progressive trance si trance, piese care au ajuns in mare parte hit-uri renumite. Melodiile celor de la Above and Beyond sunt adesea folosite in playlist-urile unor DJ cunoscuti ca Tiesto, Armin van Buuren sau Paul van Dyk.

Above & Beyond se numara printre artistii care participa la scrierea istoriei muzicii trance. Productiile lor sunt mixate si apreciate de cei mai mari DJ din lume, iar gig-urile lor strang pana la 40.000 de clubberi. Ajutati de catre propriul label Anjuna Beats, ei au devenit o arma esentiala pentru noua generatie de producatori de muzica dance. Din anul 2004, Above & Beyond au avut o urcare remarcabila in topul global al scenei muzicii dance.

Noul album intitulat Tri-State a fost extrem de bine primit de catre public si astfel Above & Beyond au facut inca un pas inainte in istoria muzicii dance. Cei trei DJ-I si producatori au si un show radio intitulat Trance Around the World, emisiune in care prezinta atat productii cdat si DJ mixuri noi. Emisiunea poate fi ascultata pe site-ul oficial al casei lor de discuri, adica anjunabeats.co.

Beat Factor a discutat recent cu unul din cei trei membri Above & Beyond, si anume Jonathan Grant. Aflati dintr-un interviu exclusiv ce mai fac cei trei artisti, care este conceptia lor legata de muzica trance si ce vor pregati pentru show-ul din Bucuresti, de pe 31 martie.

Beat Factor: Ati lucrat sub mai multe alias-uri, insa probabil ca cel mai cunoscut este Above and Beyond. Numele vine de la un mix promo pe care l-ati facut odata.. La ora actuala acest nume mai are vreo semnificatie personala pentru voi?

Jono: Pentru mine semnificatia acestui nume este colaborarea dintre trei oameni dedicati. Si sunt fericit ca inca lucram impreuna dupa 6 ani.

Beat Factor: Care este cea mai buna productie Above & Beyond lansata la Anjunabeats din nual 2000 incoace, dupa parerea ta?

Jono: Este destul de dificil de spus.. Am cateva piese favorite, intre care Tranquility Base Razorfish, No One On Earth si Air For Life, insa fiecare piesa are cumva valoarea ei nostalgica. Asa ca e destul de greu de spus care este cea mai buna.

Beat Factor: Ati mentionat intr-un interviu recent despre urmatorul album lansat sub alias-ul Oceanlab. Cum se mai misca lucrurile cu acest proiect?

Jono: Lucrurile merg foarte bine si sunt foarte mandru de piesele pe care le-am compus alaturi de Justine. Speram sa putem impinge lucrurile inainte cu acest album, sa avansam la alt nivel!

Beat Factor: Ultimul vostru single Good For Me a castigat o reputatie extrem de buna si nu doar din partea fanilor devotati. Poveste-mi te rog cate ceva despre aceasta productie. Cum ati inceput sa lucrati cu solista vocala Zo Johnston?Jono: Zo este verisoara unuia din prietenii mei cei mai buni din liceu. Intotdeauna am stiut de ea, datorita acestei conexiuni, insa doar i-am auzit productiile, atunci cand a inceput sa lucreze cu Faithless; nu o cunosteam personal. In mod independent, Tony era un mare fan al cantecului Crazy English Summer, una din cele mai bune piese de pe albumul lor. Prietenul acesta al meu, Roland, i-a dat lui Zoe muzica noastra, si cam asta a fost. Am vrut sa compunem ceva mai optimist fata de restul albumului, asa ca probabil asta ne-a inspirat atunci cand am facut aceasta piesa.

Beat Factor: De unde crezi ca vine succesul acesta imens pe care il aveti? Un show Above & Beyond aduna cu usurinta 30.000 oameni!

Jono: Cred ca internetul joaca un rol foarte important in asta, de vreme ce i-a facut pe oameni sa descopere muzica noastra mult mai usor. Dar cel mai important lucru a fost sa ne concentram pentru a face cea mai buna muzica pe care suntem in stare sa o facem, fara sa acceptam niciun compromis.

Beat Factor: Cum va impartiti sarcinile atunci cand sunteti in studio? Vi s-a intamplat vreodata ca trei idei diferite sa se bata cap in cap?

Jono: Nu e foarte usor sa lucreze trei oameni impreuna, insa ne descurcam destul de bine. Tony este mai interesat de versuri, in timp ce eu si cu Paavo suntem preocupati mai mult de productia muzicala efectiva. Din punct de vedere muzical, suntem obsedati dupa toate lucrurile: pornind de la simple synth-uri si pana la linii melodice si armonii. Uneori trebuie sa stai la rand ca sa conduci o piesa, iar alteori e bine sa stai mai relaxat.

Beat Factor: Ce alte pasiuni sau hobby-uri mai impartasiti atunci cand nu faceti muzica?

Jono: Pe langa faptul ca vreau sa stau cat mai mult timp (din cel pe care il am liber) alaturi de prieteni si familie, mai sunt interesat de magie, imi place sa duc o viata sanatoasa (fac ciclism, inot si alte sporturi) si imi place sa gatesc! Lui Tony ii plac scufundarile. Nu sunt sigur ca Paavo are vreun hobby, insa stiu sigur ca ii place sa gateasca Sushi si toate lucrurile acelea japoneze.

Beat Factor: Pe 31 martie veti concerta in Bucuresti; este prima oara in Romania. Ce va asteptati sa gasiti aici?

Jono: Ma astept la un public grozav! Am auzit foarte multe lucruri bune despre atmosfera de acolo si abia astept sa mixam pentru prima data in Romania.

Beat Factor: Care credeti ca va fi directia muzicii trance peste cativa ani? Tiesto a anuntat ca deja combina elemente din muzica rock cu propriile productii..

Jono: Cred ca oricine este bun poate include elemente noi in muzica sa. Pe langa existenta unui anumit public oarecum purist care vrea sa asculte doar muzica trance, mai este si acea majoritate care umple cluburile si salile de concerte, majoritate ce prefera o muzica mai eclectica. Este important sa mentii lucrurile interesante. Noi incercam sa nu ne gandim prea mult la cuvantul trance atunci cand muncim, pentru ca nu este nevoie. De ce sa te limitezi din punct de vedere muzical? La urma urmei, totul este muzica!

Beat Factor: Ce ai dori sa le spui fanilor din Romania? Planuiti ceva special pentru concertul de aici?

Jono: Noi incercam sa facem fiecare show atat de special cat putem si sa investim atata energie cata ni se permite. Este important sa dai totul pe scena. Asa ca fanilor din Romania as dori sa le multumesc in numele celor trei membri Above & Beyond pentru ca vor veni sa ne vada. Le multumim si pentru ca ne sustin din punct de vedere muzical, imprastie dragostea pentru muzica noastra, asa ca sper ca vom avea cu totii o noapte minunata pe 31 martie!

Comenteaza
Popup detector