Demis Roussos biografie
28 Ianuarie 2010 | const_ghe

Artemios (Demis) Ventouris Roussos cantaret de origine greaca, la varsta de 17 ani a facut parte din mai multe grupuri muzicale, incepand cu “The Idols”.  In 1968, cand s-a alaturat trupei de muzica rock progresiv ”Aphrodite’s Child”. Vocea sa in stilul de opera, a ajutat la propulsarea trupei spre un succes international,  succes notabil o data cu lansarea albumului “666″.

Dupa ce trupa “Aphrodite’s Child” sa desfintat, Roussos a continuat sa inregistreze cu fostul lui coleg de trupa, Vangelis. Cea mai de succes colaborare a celor doi a fost “Race to End”, o adaptare vocala a temei muzicale dupa filmul “Chariots of Fire”.

Demis Roussos a avut intuitia de a inregistra hiturile sale in mai multe limbi,acest fapt aducandui succes in Europa si America Latina.

In 1982 a fost premiat cu discul de aur pentru „Demis”.

Au urmat apoi albumele: „Young Love”,cu care a luat locul doi la celebrul show „ZDF Hitparade” din Germania.In anii 90 a lansat „Insight”, „Spleen”,”Immortel”,”Serenade” si „in Holland.

A efectuat turnee in Rusia, Dubai , Anglia etc.Un adept al religiei ortodoxe,canta in mai multe biserici din tara natala si din lume.

Artistul incearca in prezent sa revina pe scena cu cateva concerte.

Iar fiica sa Emily pregateste un film inspirat din viata tatalui.

 

 

 

 

Poze concert Demis Roussos



Postata in:  show-biz  muzica  film

Comenteaza

Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector