Cum sa intretii sistemul de racire al masinii
30 Iulie 2010 | Alecu

Dupa o anumita perioada de functionare, la unele masini apar probleme la unele sisteme. Mai jos voi prezenta cateva sfaturi de mentinere a sistemului de racire a masinii.

Pastreaza motorul si radiatorul curate. Un motor curat functioneaza mai bine si fara sa se incinga prea tare. Inlocuieste lichidul de racire inainte sau la data expirarii scrisa pe ambalaj cu tipul, volumul si amestecul corect.

Inlocuieste furtunurile sistemului de racire ori de cate ori ti se pare ca este ceva in neregula. De regula acestea se schimba o data la doi ani. Eu fac comanda de piese auto online ca sa mai scutesc din timpul pierdut la coada si in trafic.

Cand inlocuiesti termostatul, ai grija sa faci setarile initiale exact asa cum au fost deoarece eletronicele de la bordul autoturismului le pot folosi ca setari pentru alte comenzi.

Sistemul de racire este proiectat astfel incat sa functioneze cu toate celelalte sisteme bine functionale. Nu va face fata unui motor care nu functioneaza cum trebuie sau se supraincalzeste.

Cand va cumparati masina, aveti grija la detaliile tehice. Sa luam ca exemplu marca VW – piese auto de buna calitate. Noul VW Polo are pachetul Cool and Sound cu instalatia de climatizare ,,Climatic”, torpedo cu optiune de racire, filtru de praf si de polen cu carbune activ.

Este de admirat si ingeniozitatea VW Passat care are un torpedou prevazut cu sistem de racire care garanteaza permanent prospetime. De asemenea aerul provenit din suflante se poate regla in functie de preferinte, pornirea sistemului de racire sau de incalzire realizandu-se automat in functie de necesitate.



Postata in:  funny

Comenteaza

Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector