Cum sa cureti clapeta de acceleratie
10 August 2010 | Alecu

Curatarea clapetei de acceleratie este o actiune simpla, necesara odata cu trecerea timpului deoarece se depune calamina pe peretii corpului de acceleratie.

Daca nu se curata clapeta exista riscul sa nu se mai controleze cu usurinta acceleratia, deci sa se „intepeneasca”. Pentru curatare este nevoie de chei tabulare de 11 si 10, o surubelnita ingusta si alta plata, o carpa curata si de spirt sau lubrifiant curatitor, eventual WD-40.

Mai intai se decupleaza bornele bateriei, apoi se desfac suruburile capacului protector de plastic. Urmeaza decuplarea cablului de acceleratie invartind rola clapetei in sensul accelerarii, iar cu o surubelnita ingusta se da la o parte opritorul cablului de acceleratie din rola.

Dupa care se inlatura mansorul de cauciuc de la cablu si se elibereaza cablul de acceleratie. Urmeaza deconectarea mufelor senzorului de acceleratie si ale regulatorului de ralanti. Cand umbli cu piese auto VW trebuie sa ai grija.

Apoi se inlatura racordul dintre debitmetru si corpul de acceleratie, lucru care se face slabind cele doua coliere. Se continua cu detasarea furtunului conectat la corpul de acceleratie si se desurubeaza corpul de admisie cu o cheie tabulara.

De abia acum se curata corpul si clapeta de acceleratie folosind carpa si lubrufiantul mentionante mai sus. Daca pe parcurs observi ceva suspect la piese este bine sa le inlocuiesti ca sa nu apara lucruri neprevazute. De exemplu, se recomanda inlocuirea garniturii de etansare a corpului de acceleratie. Cand cumperi piese auto este bine sa iei unele noi. Dupa ce s-a curatat, se monteaza totul in ordinea inversa dezasambalarii.



Postata in:  funny

Comenteaza

Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod

Comentarii


18 Iulie 2011 | PUCKETTNona29

Specialists argue that home loans help a lot of people to live the way they want, just because they can feel free to buy necessary things. Moreover, different banks present student loan for all people.
raspunde la acest comentariu

Popup detector