Biografie The Model

  • Rate

Genuri muzicale:
Electro

Artisti similari:
Apparat  Luciano  Seth Troxler  Alexandru Jijian  Adrian Eftimie  Camil  DJ Logan

Baietii buni nu ajung niciodata in top. Traim intr-o epoca in care majoritatea celor care reusesc de-abia merita sa fie lasati sa traiasca, ca sa nu mai vorbim de a-I lasa sa aibe propriile lor show-uri la radio. Totusi, acensiunea lui The Model a fost aproape de ajuns ca sa-mi revizuiesc atitudinea despre acest mit al cremei care ajunge in top. Biografia lui a ajuns sa fie enervant de asemanatoare cu basmele acelea cu zane, spuse de mamicile americane copiilor lor patrioti si cu frica lui Dumnezeu.

Intrucat 99% din DJii de la radio nu prea pot spune exact diferenta intre progressive house si progressive rock, brusca aparitie a lui The Model pe scena din Romania era demult asteptata. Totusi, faptul ca a semnat in 2005 cu International DeeJay Gigolos a fost prima batalie importanta castigata cu iluzoria scara a succesului. Si cu toate ca a fost o surpriza placuta, nu pot spune nicidecum ca a fost cu totul neasteptata.

Din primul moment in 1995, cand a inceput sa asculte muzica electronica in State, pana la primele experimente sonice 5 ani mai tarziu, The Model a manifestat o pasiune absolut devoratoare pentru ceea ce face. De fapt, tocmai imposibilitatea de a-si procura muzica asta in Romania l-a dus spre primele productii proprii, foarte industriale atunci. In 2002 el pune bazele label-ului ELEKTRO.CASNICE, recunoscand potentialul imens care exista in zona Sibiului. The Model a reusit nu numai sa formeze o puternica identitate de grup pentru artistii care i-a adunat in jurul sau, ci si sa inspire motivatie spre succesul lor colectiv.

Primul producator roman care a semnat cu Gigolo si care a avut un release la mult respectatul label Traum din Koln, The Model nu este doar un success singular, ci aduce si pe altii cu el. Nu e nici o surpriza atunci ca Mihai Popoviciu si Masstyk, colegi de label la ELEKTRO.CASNICE, au semnat release-uri cu Gigolo. Fiind dus intr-o limuzina la Gigoloveparade 2005 trebuie sa fi fost o multumire imensa pentru un artist ignorat atata timp de cluburile din propria tara. E frumos sa vezi ca, intr-un final, Romania este deschisa fata de The Model. Nici macar nu pot sti ce sa ma astept de la el ca urmator pas. Daca m-ar anunta ca urmeaza sa scrie Marele Roman American, sau ca ar infiinta o companie de petrol, probabil ca l-as crede.

text: Tom Wilson
2005:
The Model Give In To Me (Gigolo)
The Model Robotiko (Traum Shallplatten)

2006:
The Model Prelude To Fundation (Underline Records)
The Model Angels Unknown Fear EP (Gigolo)

2007:The Model Holo.Casino PT8 (Magnetic Disorder)
Punx Soundcheck In The Dark Models Transylvanian Lord Remix (Pale Music)

Urmeaza:
The Model Foundation (Underline Records)
The Model Lovers Of Ultra World EP (Gigolo)
Home page: www.the-model.ro


Popup detector