Biografie The Chemical Brothers

  • Rate

Genuri muzicale:
IndieElectro

Artisti similari:
Apparat  Seth Troxler  Alexandru Jijian  DJ Logan  Camil  Four Tet  Snuff Crew

Cei de la The Chemical Brothers sunt un duo britanic format din Tom Rowlands si Ed Simons (supranumiti uneori si Cheminal Ed si Chemical Tom). Alaturi de The Prodigy, Ftaboy Slim, The Crystal Method si altii mai putin cunoscuti, ei formaeza pionierii marelui beat al muzicii electronice cunsocuti si dupa prestarile live de inalta clasa.


In 1992 Tom si Ed au inceput sa mixeze sub pseudonimul de "The 237 Turbo Nutters" in clubul "Naked Under Leather". Perechea se axa mai mult pe hip-hop, techno si house. Pe vremea aceea acest club ii gazduia si pe DJ ca Alex Kohler sau Phil South.

Initial Ed si Tom si-au dat numele The Dust Brothers dupa un duo din State care lucrase cu cei de Beastie Boys. Inceputurile celor doi Brothers a fost unul mai greoi caci dupa un timp au inceput sa duca lipsa de materiale destul de bune pentru a le folosii. Asa ca au inceput sa si le produca singuri folosind un sistem hi-fi Hitachi, un calculator, un sampler si o claviatura. Cu ajutorul acesto instrumente a aparut si melodia "Song To The Siren". Melodia a fost scoasa sub propriul lor label numit "Diamond Records" (dupa porecla lui Ed) dar si trimisa la DJ-ul londonez Andrew Weatherall care a si introdus-o in DJ setulrile sale. Weatherall a semnat cu cei doi sub numele propriului label "Junior Boy". Sub acest label "Song To The Siren" a fost scos in 1993.

In octombrie 1994 The Dust Brothers au devenit dezidenti ai unul club mic dar cu o influenta destul de mare in Londra. Ed si Tom au fost rugati sa remixeze melodii de la Manic Street Preachers si The Charlatans. "Jailbird" de la Primal Scream si "Voodoo People" a celor de la The Prodigy melodii de asemenea remixate de catre cei de la The Dust Brothers au avut si expunere la televizor pe MTV Europe in 1995. Noel Gallagher de la Oasis a stat de vorbe cu baietii si i-a rugat sa faca un remix dupa o melodie pe care o scrisese el recent. Dar Gallagher s-a razgandit si nu a mai dat melodia spre remix. "Wonderwall" era numele ei.

In martie 1995 The Dust Brothers au inceput un turneu alaturi de Orbital si Underworld. Tot in acest timp cei doi au fost obligati de catre originalii Dust Brothers sa-si schimbe numele. Au decis deci sa-si spuna "The Chemical Brothers" dupa "Chemical Beats" (bunica lui Ed sugerand sa-si puna numele de "The Grit Brothers" ; "grit" in enleza britanica insemnand nisip, pietricele). Sub noul nume ei au lansat cel de al patrule single "Leave Home" sub label-ul Junior Boy, fiind si primul lor hit, ocupand locul 17 in topuri.

Iulie a lui 1995 a adus in cariera celor de la The Chemical Brothers primul lor album "Exit Planet Dust", acesta a intrat in topurile britanice direct pe locul 9 si a vandut peste un milion de examplare in intreaga lume. La scurt timp dupa lansarea albumului The Chemical Brothers au semnat cu Virgin Records. Anul 1996 a inceput si mai bine pentru cei doi aducandu-le aurul pentru primul lor album.

"Setting Sun" a fost rezultatul colaborarii celor doi cu Noel Gallagher unul dintre cei doi controversati frati de la Oasis. Piesa a ajuns pe locul intai. In 1997 The Chemical Brothers scot al doilea album " Dig Your Own Hole" inspirat de un graffiti aflat pe peretele din afara studioului lor. Albumus a fost primit cum se cuvine si a fost numic "Album of the Month" de catre revista Mixmag. Tot in 1997 cei doi au devenit rezidenti ai Tokyo's Liquid Rooms. Pentru a dezvalui complexitatea celor doi Chemical, pana si rockerii de la Metallica i-au rugat sa le remixeze piesa "Enter Sandman" dar au fost refuzati.
Home page: www.thechemicalbrothers.com


Popup detector